Άνδρας εμβολιάστηκε 217 φορές κατά του Κοροναϊού

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΟΣΜΟΣ

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 217 φορές εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού ένας 62χρονος άνδρας από το Μαγδεμβούργο της Γερμανίας. Σύμφωνα δε με μελέτη που έγινε αργότερα, τα εμβόλια αυτά δεν είχαν καμία αρνητική παρενέργεια στο ανοσοποιητικό του σύστημα.

Συγκεκριμένα, ερευνητές του Πανεπιστημίου και της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Ερλάνγκεν ενημερώθηκαν μέσω δημοσιεύσεων σε εφημερίδες για τον 62χρονο, εναντίον του οποίου η εισαγγελία είχε διεξάγει έρευνα για απάτη, όπως είπε ο δρ Κίλιαν Σομπερ του τμήματος Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου. «Ήλθαμε σε επαφή μαζί του και τον καλέσαμε να υποβληθεί σε διάφορες εξετάσεις στο Ερλάνγκεν. Έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να το κάνει», είπε.

Ο 62χρονος παρείχε δείγματα αίματος και σάλιου και οι ερευνητές τα συνέκρινα με κατεψυγμένα δείγματα αίματός του προτού κάνει τα εμβόλια. «Του πήραμε και νέα δείγματα αίματος, όταν έκανε άλλο ένα εμβόλιο στη διάρκεια των εξετάσεων κατ’ απαίτησή του», είπε ο δρ Σόμπερ.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όχι μόνο το ανοσοποιητικό του σύστημα λειτουργούσε εντελώς κανονικά, αλλά ορισμένα ανοσοκύτταρα και αντισώματα κατά του Sars-CoV-2 ήταν πολύ πιο συχνά από ό,τι σε άτομα που είχαν κάνει μόνο τρεις εμβολιασμούς. Ωστόσο, ο 62χρονος ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση και ως εκ τούτου δεν ήταν δυνατό να εξαχθούν συμπεράσματα για τον γενικό πληθυσμό ή να γίνουν συστάσεις βάσει των αποτελεσμάτων, τόνισαν οι ερευνητές.

Κοινοποίησε το