Άρειος Πάγος: Κλάπα και Αδειλίνη οι νέες επικεφαλής

ΕΛΛΑΔΑ

Η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα και η Γεωργία Αδειλίνη τίθενται επικεφαλής της Έδρας και της Εισαγγελίας, αντίστοιχα, του Αρείου Πάγου.

Το υπουργικό συμβούλιο μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη αποφάσισε να τοποθετήσει στη θέση του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου την κα Κλάπα-Χριστοδουλέα και στη θέση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την κα Αδειλίνη.

Η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούλιο του 1984 και προήχθη στην θέση της αρεοπαγίτου τον Αύγουστο του 2020 και είναι 3η στην επετηρίδα των αρεοπαγιτών.

Ειδικότερα, η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, ως εφέτης είχε διενεργήσει με τη συνάδελφό της Μαρία Δημητροπούλου την ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που αποτέλεσε και τη βάση για τις περαιτέρω δίκες.

Πρόσφατα ως αρχαιότερη αρεοπαγίτης είχε προεδρεύσει του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών επί ΣΥΡΙΖΑ με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα.

Η κενή θέση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου καλύφθηκε από την αντεισαγγελέα Γεωργία Αδειλίνη, η οποία είναι 7η στην επετηρίδα και αποχωρεί σε δυο χρόνια από τον εισαγγελικό κλάδο.

Κοινοποίησε το