ΈΚΑΨΑΝ ΤΑ ΧΙΛΙΑ ΔΕΝΤΡΑ – ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ – ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΖΩΑ ΝΕΚΡΑ

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα Τρίτη, στο δάσος των Χιλίων Δένδρων στο ύψος της περιοχής του Αγίου Παύλου στη Θεσσαλονίκη.

Λόγω της φωτιάς εκκενώθηκε, με τη συνδρομή της αστυνομίας, το ξενοδοχείο «Φιλίππειο» κατόπιν σύστασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ η Τροχαία Θεσσαλονίκης έδωσε στην κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της Περιφερειακής Οδού που είχαν κλείσει εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 66 άνδρες και 22 οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί και 4 καναντέρ και 2 ελικόπτερα, καθώς και το ρωσικό αεροσκάφος Beriev-200.

Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες των ΟΤΑ καθώς και εθελοντές.

Έτοιμη να συνδράμει είναι και η κοινωνική οργάνωση Αντικρίση με 24 εθελοντές και έξι οχήματα.

Χιλιάδες ζώα κάηκαν ενώ ανυπολόγιστη είναι και η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

Επίσης κινδύνευσαν δεκάδες αδέσποτα τα όποια φροντίζουν φιλόζωοι στην περιοχή του δάσους, το οποίο εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιείται ως “αποθήκη” για αδέσποτα ώστε αυτά να μην κυκλοφορούν μέσα στο αστικό περιβάλλον και να μην έχουν προβλήματα και οι δήμοι με την παρουσία των αδέσποτων στους δρόμους.

Αυτή την ώρα σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά ενώ δεν υπάρχει όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάποιο ενεργό μέτωπο.

Εν τω μεταξύ, με εντολή αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, έχει μεταβεί στην περιοχή Άγιος Παύλος Θεσσαλονίκης για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

¨Η φωτιά ήταν 100% αποτέλεσμα εμπρησμού, δεν μπορεί να υπήρξε τόσο μεγάλη πυρκαγιά απο τυχαία αιτία. Ελπίζουμε ότι οι δράστες θα βρεθούν και θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη για να τιμωρηθούν παραδειγματικά, για την μεγάλη καταστροφή που έκαναν στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης καθώς και για τα χιλιάδες ζώα που έκαψαν ζωντανά! Εμείς θα βρισκόμαστε και τις επόμενες ημέρες στο σημείο μήπως και εντοπιστούν ζώα που χρειάζονται βοήθεια”. Δήλωσε ο Πρόεδρος της κοινωνικής οργάνωσης Αντικρίση Δημήτρης Καραμπουρούνης.

Κοινοποίησε το