Έκρηξη στο Παπανικολάου: Ο ασθενής εξαϋλώθηκε από την έκρηξη!!!

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του διευθυντή Πνευμονολογίας στην κλινική του ΕΣΥ του νοσοκομείου Παπανικολάου Σταύρου Τρύφων, ο οποίος προσπάθησε να σώσει τους ασθενείς που καίγονταν ζωντανοί από τη φωτιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο.

Όπως είπε ο κ. Τρύφων, στις 8:50 τον φώναξαν η νοσηλεύτρια και η επιμελήτρια λέγοντάς του ότι ένας ασθενής βρίσκεται στην πόρτα τρίκλινου θαλάμου και καίγεται:

«Ανοίγω την πόρτα και τον βλέπω να καίγεται με τα ρούχα του. Παίρνω τον πυροσβεστήρα, σβήνω τη φωτιά και τον τραβάω έξω. Ο ασθενής λέει ότι άκουσε ένα μπαμ», περιέγραψε αρχικά ο κ. Τρύφων, συνεχίζοντας: «Την ώρα που γυρίζω μέσα, βλέπω ότι υπάρχει τεράστια φωτιά από τον τοίχο και ένας δεύτερος ασθενής καίγεται στο πρόσωπο και το σώμα. Με τον δεύτερο πυροσβεστήρα προσπαθώ να σβήσω τον ασθενή, αλλά δυστυχώς η παροχή οξυγόνου πυροδοτεί τη φωτιά όλο και περισσότερο. Ενώ καίγεται τον τραβάω έξω και του σβήνω τη φωτιά και ταυτόχρονα ρίχνω με τον πυροσβεστήρα στην παροχή οξυγόνου για να μη γίνει έκρηξη. Η φωτιά σβήνει αλλά η ποσότητα του καπνού είναι απίστευτη, μέσα σε λίγα λεπτά γεμίζει όλος ο διάδρομος», σημειώνει ο κ. Τρύφων.

Ο διευθυντής περιγράφει σοκαρισμένος ότι όταν μπήκαν στο συγκεκριμένο θάλαμο που ξέσπασε η φωτιά αντίκρισε έναν ασθενή απανθρακωμένο.

«Ο ασθενής είχε μεγάλη παροχή οξυγόνου, 75 λίτρα, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα λόγω κορωνοϊού, με αποτέλεσμα η έκρηξη κυριολεκτικά να τον εξαϋλώσει. Η έκρηξη τον εξαέρωσε», είπε.

Τονίζει δε ότι αν δεν είχε λειτουργήσει το σχέδιο εκκένωσης του νοσοκομείου, θα υπήρχε εκατόμβη θυμάτων καθώς η φωτιά μεταφέρεται μέσα από τα συστήματα οξυγόνου και εκρήγνυται στις παροχές που έχουν οι ασθενείς στο πρόσωπό τους.

«Αν δεν είχε κοπεί η παροχή, μέσα σε 3-5 λεπτά θα καίγονταν όλοι οι ασθενείς. Η τεχνική υπηρεσία έτρεξε πιο γρήγορα από κάθε άλλον και έσωσε τους ασθενείς και την εικόνα του νοσοκομείου», κατέληξε ο διευθυντής της κλινικής.

Τα αίτια της φωτιάς που ξέσπασε νωρίς το πρωί σε πτέρυγα covid στο νοσοκομείο Παπανικολάου και είχε ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να πεθάνει, ένας να διασωληνωθεί και άλλοι τέσσερις να τραυματιστούν με εγκαύματα, διερευνά το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Απίστευτα πράγματα…

Κοινοποίησε το