Έλενα Κοτσάκι: Οι Αλβανοί είναι οι μόνοι απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

Nέα πρόκληση από την Αλβανίδα ιστορικό Έλενα Κοτσάκι, η οποία κατηγορεί ευθέως την Ελλάδα πως έκλεψε την ιστορία από άλλους λαούς, φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει πως οι Αλβανοί είναι οι μόνοι κληρονόμοι της αρχαίας Ελλάδας!!!

Αφορμή ήταν το βιβλίο του καθηγητή και δημοσιογράφου Παναγιώτη Μπάρκα, ο οποίος τιμήθηκε πρόσφατα με το Α’ Βραβείο Ολοκληρωμένου Έργου από την Ένωση Ελλήνων Λογοτεχνών για το τρίτομο έργο του “Ήπειρος: Η ταυτότητα και η οικουμενικότητα του Ελληνισμού”, στο οποίο αναφέρει μεταξύ άλλων, αμφιβολίες για τους Αλβανούς, μιλάει ξεκάθαρα για την καταγωγή του Σκεντέρμπεη (Γεώργιος Καστριώτης) και την απεικόνιση της εθνικής σημαίας της Αλβανίας.

Η Κοτσάκι εξαπέλυσε επίθεση κατά του συγγραφέα του βιβλίου, αλλά και της χώρας μας, μιλώντας πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή. Στη συνέντευξή της δήλωσε για τον Μπάρκα: «Ο ίδιος είναι Αλβανός, αλλά δεν γνωρίζει σωστά τις ιστορικές πηγές, για να μιλάς για αυτά τα πράγματα πρέπει να είσαι επαγγελματίας ιστορικός. Αυτό είναι ένα πολιτικό, προκατειλημμένο βιβλίο» και υποστήριξε πως οι Αλβανοί είναι απόγονοι των Ιλλυριών και των Πελασγών και είναι οι πιο αυθεντικοί άνθρωποι στην Ευρώπη, πριν από τους Έλληνες και τους Ρωμαίους και όλους τους άλλους.

H Αλβανίδα ιστορικός, έκανε αναφορά και στην ιστορία της Ελλάδας, υποστηρίζοντας πως: «δεν υπάρχει ελληνικός λαός», αλλά πελασγική-ιλλυρική ταυτότητα και στις δύο πλευρές των συνόρων. Δήλωσε συγκεκριμένα: «Δεν μπορείτε να είστε απόγονοι των αρχαίων Ελλήνων. Οι Έλληνες έχουν συγγένεια με τους Αλβανούς. Στην εποχή της Τροίας, μας λένε ότι οι Τρώες προσεύχονται με τους Έλληνες. Βλέπουμε ιστορικές πηγές και ο ελληνικός όρος δεν αναφέρεται ποτέ, αλλά οι συγγραφείς αναφέρουν ιλλυρικές φυλές και από τους Αχαιούς και τους Πελασγούς, δεν αναφέρονται οι Έλληνες. Τι γίνεται με τον Δούρειο Ίππο και την Ελένη; Είναι Πελασγοί» τόνισε προκλητικά, ζητώντας μάλιστα δημόσιο διάλογο με Έλληνες ιστορικούς και φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει πως οι Αλβανοί θα πρέπει να είναι οι μόνοι κληρονόμοι της αρχαίας Ελλάδας.

«Η ιστορία της Ελλάδας είναι λάθος. Είναι ιστορία των Αρβανιτών. Η χειραγώγηση έγινε τον 19ο και τον 20ο αιώνα. Η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία αρνούνται ότι είναι Αλβανοί. Οι μόνοι κληρονόμοι της αρχαίας Ελλάδας είναι οι Αλβανοί. Επικεφαλής της Ελληνικής Εκκλησίας είναι, επίσης, αρβανίτης», κατέληξε η Κοτσάκι που δεν είναι η πρώτη φορά που προκαλεί με τις ανιστόρητες δηλώσεις της.

Θα πρέπει να λάβουν υπόψη οι αρμόδιοι, ότι η ίδια έχει ένα φανατικό εθνικιστικό ακροατήριο που την ακολουθεί στα κοινωνικά δίκτυα και στις καλά διαφημιζόμενες ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές που συμμετέχει.

Μέχρις στιγμής δεν υπήρξε επίσημη ελληνική αντίδραση από το Υπουργείο Εξωτερικών

Κοινοποίησε το