Ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα σε όλους μεν, αλλά στο φαρμακείο της γειτονιάς που μετατρέπεται ουσιαστικά σε σημείο τεστ Κοροναϊού δε

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

«Η Ελλάδα γίνεται η πρώτη χώρα που θα εφαρμόσει την καθολική δωρεάν παροχή self-test σε όλους τους πολίτες Κάθε πολίτης θα μπορεί να προμηθεύεται από το φαρμακείο δωρεάν, ένα self-test την εβδομάδα. Τα test θα είναι διαθέσιμα και μπορούμε να φτάσουμε τα 10.000.000 test την εβδομάδα». Αυτό δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, μιλώντας την Παρασκευή στην τακτική ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών από το υπουργείο Υγείας, για τα μέτρα έναντι του Kορωναϊού.

Μέτρο 1ο: Μαζικά δωρεάν rapid τεστ Covid 19 από τα φαρμακεία.

Όπως είπε ο κ. Σκέρτσος η κυβέρνηση θεσμοθετεί νέο πλαίσιο, βάσει του οποίου προβλέπονται άμεσα μαζικά δωρεάν τεστ έναντι του κορωνοϊού για τους πολίτες μέσω των φαρμακείων.

Υπό το πρίσμα αυτό, υπάρχει πρόβλεψη για την παροχή ενός τεστ σε εβδομαδιαία βάση για κάθε πολίτη, ο οποίος θα μπορεί να το κάνει στο φαρμακείο της γειτονιάς του, επιδεικνύοντας τον αριθμό ΑΜΚΑ του.

Δηλαδή ο πολίτης αντί να πηγαίνει σε σημείο τεστ για Κοροναϊό, θα πηγαίνει στο φαρμακείο της γειτονιάς του που θα του κάνει το τεστ και το διευκρινίζουμε γιατί ο πολύς κόσμος κατάλαβε ότι θα πηγαίνει στο φαρμακείο και θα λαμβάνει δωρεάν ένα κουτί, όπως αυτά που πουλάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα σουπερμάρκετ, που θα περιέχει το Rapid test ώστε να το κάνει ο ίδιος σπίτι του όποια στιγμή αυτός θέλει.

Αντιθέτως, το μέτρο που προβλέπεται είναι οι ουρές που υπάρχουν σήμερα στα σημεία πού γίνονται τα δωρεάν Rapid test να μεταφερθούν στο φαρμακείο της γειτονιάς κάτι που θα εκθέτει, φανταζόμαστε τους υπόλοιπους ασθενείς οι οποίοι επισκέπτονται τα φαρμακεία για τις καθημερινές τους ανάγκες σε κίνδυνο, αφού θα αναγκάζονται να περιμένουν στην ίδια ουρά με αυτόν που μπορεί να έχει νοσήσει από Κοροναίο.

Μέτρο 2ο: Άνοιγμα αρχαιολογικών χώρων

Επέκταση ωραρίου έως τις 21:00 όλες τις ημέρες και επαναλειτουργία κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης άκρων από τη Δευτέρα 22 Μαρτίου
Σύμφωνα με τον κ. Σκέρτσο, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο άνοιγμα των αρχαιολογικών χώρων, την επέκταση του ωραρίου για τις μετακινήσεις των πολιτών έως τις 21:00 για όλες τις ημέρες της εβδομάδας σε όλη την επικράτεια.

Παράλληλα, ανοίγουν εκ νέου τα κομμωτήρια με αυστηρούς υγειονομικούς όρους, ενώ προβλέπεται και η διευκόλυνση της ατομικής άσκησης με μέτρα προφύλαξης.

Κοινοποίησε το