Έρχεται ο τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος;

ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Του Δημήτρη Καραμπουρούνη

Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται ότι τα βρίσκει σκούρα έναντι της Διεθνούς κοινότητας, μιας που αυτή ετοιμάζεται να τον μπλοκάρει από όλες τις πλευρές.

Την ίδια στιγμή πληροφορίες θέλουν οι Ρώσοι να έχουν “ξυπνήσει” τα πυρηνικά τους όπλα…

Μήπως αυτό το παιχνίδι της γεωπολιτικής σκακιέρας οδηγήσει σε ανεπιθύμητες συνέπειες για όλο τον πλανήτη;

Μήπως η προσπάθειά της Ρωσίας να αποκτήσει κυριαρχικές θέσεις στην Ευρασία οδηγήσει τη Ρωσία να είναι η αιτία ενός τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου;

Ας δούμε τα γεγονότα σήμερα:

Γαλλία και ΗΠΑ καλούν τους πολίτες τους να φύγουν από τη Ρωσία.

Στα πλαίσια της απομόνωσης της Ρωσίας, η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να φύγουν «άμεσα» από τη Ρωσία λόγω του ότι σειρά χωρών έχουν κλείσει τον εναέριο χώρο τους για το Κρεμλίνο.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Ρωσία υπενθυμίζει στους πολίτες της ότι το επίπεδο ταξιδιωτικών οδηγιών για τη Ρωσία βρίσκεται στο ”Επίπεδο 4: Μην ταξιδεύετε‘‘, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της.

Επίσης, το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε και αυτό ανακοίνωση για άμεση αναχώρηση όλων των Γάλλων πολιτών από τη Ρωσία.

Γιατί άραγε οι “μεγάλες” δυνάμεις “μαζεύουν” άρον-άρον τους πολίτες τους από τη Ρωσία; Υπάρχει κίνδυνος για αυτούς; Μήπως λόγω μιας εμπόλεμης επίθεσης κατά της Ρωσίας;

Την ίδια ώρα τα “κολλητάρια” και οι σύμμαχοι της Ρωσίας, φαίνεται πως ανησυχούν και συνεχίζουν το παραλήρημα τους εν μέσω ανησυχίας διότι κατά πάσα πιθανότητα δεν έχουν καταλάβει ότι οι πόλεμοι κατά των ισχυρών πλέον δεν γίνονται με όπλα…

Λουκασένκο: Η Ρωσία ωθείται προς έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η πολιτική των κυρώσεων στοχεύει στην εξάλειψη της Ρωσίας ως ανταγωνιστή και οδηγεί σε έναν παγκόσμιο πόλεμο, επισήμανε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο και προειδοποίησε ότι οι αντεπιθέσεις θα είναι επώδυνες για τη Δύση.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος σε ένα κρεσέντο απειλών παγκόσμια κοινότητα, δήλωσε: «Σε μια κατάσταση όπως αυτή θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τέτοιες κυρώσεις. Πολλά λέγονται για τον τραπεζικό τομέα. Φυσικό αέριο, πετρέλαιο, SWIFT. Είναι χειρότερο από πόλεμο. Η Ρωσία ωθείται προς έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο. Πρέπει να είστε πολύ επιφυλακτικοί και να αποφύγετε κάτι τέτοιο. Γιατί ο πυρηνικός πόλεμος είναι το τέλος των πάντων».

Το Youtube ξεκίνησε το μπλοκάρισμα του Ρώσικου RT.

Το «μπλόκο» του καναλιού RT έχει ξεκινήσει ήδη σε πολλά ευρωπαϊκά κράτη, όπως ανακοίνωσε και η πρόεδρος της Κομισιόν στην παρουσίαση των νέων κυρώσεων της ΕΕ κατά της Ρωσιας.

Ενώ την ίδια στιγμή…

Η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία BP ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη γιγάντια ρωσική εταιρεία Rosneft, της οποίας κατέχει μερίδιο 19,75%, αξίας 14 δισ. δολαρίων.

Η Rosneft είναι η εταιρεία που προμηθεύει με καύσιμα τα ρωσικά στρατεύματα και σε ανακοίνωσή του ο όμιλος διευκρίνισε ότι ο γενικός διευθυντής του Μπέρναρντ Λούνεϊ, παραιτείται από το διοικητικό συμβούλιο της Rosneft «με άμεση ισχύ».

Και υπό το φόβο της οικονομικής κατάρρευσης και του αποκλεισμού οι Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι ζητούν “Ειρήνη”.

Με δημόσιες τοποθετήσεις τους δύο Ρώσοι δισεκατομμυριούχοι, ο Μιχαήλ Φρίντμαν και ο Όλεγκ Ντεριπάσκα.

Σύμφωνα με το Reuters ο δισεκατομμυριούχος Φρίντμαν, ο οποίος γεννήθηκε στη δυτική Ουκρανία, με επιστολή του προς το προσωπικό του είπε ότι η σύγκρουση οδηγεί σε ρήξη δύο σλαβικούς λαούς, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, που είναι αδέρφια για αιώνες.

Με την σειρά του ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, Όλεγκ Ντεριπάσκα, με ανάρτησή του στο Telegram ζήτησε να ξεκινήσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες «το συντομότερο δυνατό».

«Η ειρήνη είναι πολύ σημαντική», δήλωσε ο Ντεριπάσκα, ο οποίος είναι ο ιδρυτής του ρωσικού κολοσσού αλουμινίου Rusal (RUAL.MM), στον οποίο εξακολουθεί να κατέχει μερίδιο μέσω των μετοχών του στη μητρική εταιρεία En+ Group.

Όλα δείχνουν ότι σφίγγει ο κλοιός για τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αφού ήδη ένας “ιδιότυπος ηλεκτρονικός πόλεμος” έχει ξεκινήσει εναντίον του και τα μόνα “όπλα” που του απομένουν πλέον έναντι της παγκόσμιας κοινότητας είναι το αέριο και τα πυρηνικά όπλα, όμως η Ρωσία είναι μόνο μία πυρινική δύναμη, υπάρχουν κι άλλες που είναι και σύμμαχοι μεταξύ τους και σίγουρα αν χρησιμοποιηθούν πυρινικά, η Ρωσία θα χάσει τον πόλεμο σε μερικές ώρες μέσα αλλά και οι Ρώσοι θα καταδικαστούν για πάντα ως λαός στα μάτια της ανθρωπότητας γιατί θα ευθύνονται όχι μόνο για τους θανάτους που θα υπάρξουν αλλά και για τους θανάτους που θα υπάρχουν για τουλάχιστον 80 χρόνια μετά από τη ραδιενέργεια στην ατμόσφαιρα.

Μήπως να πάψουν οι “λεονταρισμοί” Βλαδίμηρε;

Κοινοποίησε το