Έρχεται το τσιπάκι για ανθρώπους από εταιρεία του Ίλον Μασκ – Σε ποιους ανθρώπους θα τοποθετηθεί

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΑΠΟΨΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο Έλον Μασκ είπε ότι η εταιρεία του Neuralink ελπίζει να αρχίσει να εμφυτεύει τα τσιπ του εγκεφάλου της, σε ανθρώπους το 2022.

Οι πρώτοι άνθρωποι που θα λάβουν τα τσιπ θα είναι άτομα με σοβαρές κακώσεις του νωτιαίου μυελού.

Ο Έλον Μασκ είπε ότι η Neuralink, η εταιρεία τεχνολογίας διεπαφής εγκεφάλου, ελπίζει να ξεκινήσει να εμφυτεύει τα μικροτσίπ της σε ανθρώπους τον επόμενο χρόνο.

Η Neuralink, η οποία ιδρύθηκε από τον Musk το 2016, αναπτύσσει ένα τσιπ που θα εμφυτεύεται στον εγκέφαλο των ανθρώπων για την ταυτόχρονη καταγραφή και τόνωση της εγκεφαλικής δραστηριότητας.

Προορίζεται να έχει ιατρικές εφαρμογές, όπως τη θεραπεία σοβαρών τραυματισμών του νωτιαίου μυελού και νευρολογικών διαταραχών.

Κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής συνέντευξης στη Σύνοδο του Συμβουλίου του CEO της Wall Street Journal τη Δευτέρα, ο Μασκ ρωτήθηκε τι σχεδίαζε να κάνει η Neuralink το 2022.

Ο Μασκ είπε: «Το Neuralink λειτουργεί καλά σε πιθήκους και στην πραγματικότητα κάνουμε πολλές δοκιμές και απλώς επιβεβαιώνουμε ότι είναι πολύ ασφαλές και αξιόπιστο και ότι η συσκευή Neuralink μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια» και πρόσθεσε, «Ελπίζουμε να το έχουμε στους πρώτους μας ανθρώπους – που θα είναι άνθρωποι που θα έχουν σοβαρούς τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού όπως τετραπληγικοί, το επόμενο έτος, εν αναμονή της έγκρισης του FDA».

Ο Μασκ είπε ότι «τα πρότυπα της Neuralink για την εμφύτευση της συσκευής είναι σημαντικά υψηλότερα από αυτά που απαιτεί η FDA».

Ο Μασκ επανέλαβε το χρονοδιάγραμμα του 2022 σε ένα tweet. «Η πρόοδος θα επιταχυνθεί όταν θα έχουμε συσκευές σε ανθρώπους (δύσκολα να έχουμε λεπτές συζητήσεις με πιθήκους) το επόμενο έτος», είπε.

Ο Μασκ είχε στο παρελθόν προσφέρει προηγούμενα χρονοδιαγράμματα για τη Neuralink για να εμφυτεύσει τα τσιπ της σε ανθρώπους για πρώτη φορά.

Είπε ότι τον Φεβρουάριο ότι η Neuralink θα μπορούσε να ξεκινήσει την εμφύτευση της τεχνολογίας στους ανθρώπους μέχρι το τέλος του 2021. Το 2019, ο Μασκ είπε ότι η Neuralink ήλπιζε να ξεκινήσει τις δοκιμές σε ανθρώπους μέχρι το τέλος του 2020.Ο Μασκ έχει μια ιστορία υπερβολικών υποσχόμενων και ελλιπών παραδόσεων στα χρονοδιαγράμματα του έργου.

Τον Απρίλιο, η Neuralink κυκλοφόρησε ένα βίντεο με μια μαϊμού που παίζει ένα βιντεοπαιχνίδι χρησιμοποιώντας μια συσκευή Neuralink.Μετά τη συγκέντρωση 205 εκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο, η Neuralink είπε ότι θα διοχετεύσει τα κεφάλαια προς την ανάπτυξη του τσιπ της, ώστε να μπορεί να επιτρέψει στους τετραπληγικούς να ελέγχουν τις ψηφιακές συσκευές με το μυαλό τους.

Η τετραπληγία είναι η πλήρης ή μερική παράλυση των χεριών και των ποδιών.

Η Neuralink δεν είναι η μόνη εταιρεία που αναπτύσσει τεχνολογία εγκεφαλικής διεπαφής. Τον Ιούλιο, μια εταιρεία βιοτεχνολογίας 20 ατόμων που ονομάζεται Synchron έλαβε έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων για να ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους.

Το ηθικο κομμάτι είναι αν η συσκευή αυτή θα συλλέγει ευαίσθητες πληροφορίες από τον εγκέφαλο του ανθρώπου στον οποίο θα είναι τοποθετημένη και τι θα τις κάνει;

Μηπως αργότερα παρόμοια τσιπακια χρησιμοποιηθούν και σε άλλους ανθρώπους για… Το καλό της υγείας τους;

Κοινοποίησε το