Έρχονται υποχρεωτικά pcr tests για τους ανεμβολίαστους ανά 3 ημέρες;

ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΟΣΜΟΣ

Μετάλλαξη Όμικρον: «Κενό» αξιοπιστίας για τα rapid test – «Πιθανό να δίνουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα»

Τα τεστ αντιγόνων (rapid test) για τον κορωνοϊό, τα οποία έχουν το μεγάλο πλεονέκτημα πως δίνουν αποτέλεσμα μέσα σε μερικά λεπτά, είναι λιγότερο ευαίσθητα στην μετάλλαξη Όμικρον απ’ ό,τι σε προηγούμενες, προειδοποίησαν χθες Τρίτη οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Αυτό σημαίνει πως τα τεστ αυτού του είδους είναι πιθανό να δίνουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα, ακόμη κι αν κάποιος ή κάποια έχει μολυνθεί από την Όμικρον.

«Τα προκαταρκτικά δεδομένα υποδεικνύουν ότι τα τεστ αντιγόνων πράγματι ανιχνεύουν την παραλλαγή Όμικρον, αλλά έχουν μειωμένη ευαισθησία», αναφέρει ανακοίνωση του αμερικανικού ομοσπονδιακού οργανισμού φαρμάκων (FDA).

Ωστόσο, σημείωσε πως συνεχίζει να συνιστά τη χρήση τους, με την τήρηση των οδηγιών χρήσης.

«Κάντε PCR»

«Αν κάποιος λάβει αρνητικό αποτέλεσμα αφού κάνει τεστ αντιγόνων, αλλά υπάρχουν υποψίες πως έχει μολυνθεί (…), για παράδειγμα αν έχει συμπτώματα (της COVID-19) ή υψηλή πιθανότητα μόλυνσης, λόγω έκθεσης, είναι σημαντικό να κάνει μοριακή εξέταση (σ.σ. τεστ PCR)», ανέφερε ο οργανισμός.

Τα τεστ αντιγόνων (rapid test) αναζητούν τα αντιγόνα στην επιφάνεια του ιού· τα μοριακά τεστ ψάχνουν το γενετικό του υλικό. Τα πρώτα ήταν ήδη λιγότερο ευαίσθητα από τα δεύτερα, υπενθυμίζει ο FDA.

Μήπως έρχονται τελικά στα επόμενα μέτρα λόγω της φοβερής εξάπλωσης της “πανδημίας” και στην Ελλάδα, υποχρεωτικά pcr test για όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο ή ακόμα και για αυτούς που έκαναν, με το κόστος για κάθε pcr στην Ελλάδα να αγγίζει τα 60 ευρώ;

Τιμή “τιμωρητικη” εφόσον και για το pcr ακολουθείται σχεδόν η ίδια διαδικασία δηλαδή “μπατονέτα στη μυτούλα”.

Κοινοποίησε το