“Έφυγε” ο Χρήστος Κυριαζής

ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα ο τραγουδιστής Χρήστος Κυριαζής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Ήταν άρρωστος εδώ και μήνες και πέθανε τα ξημερώματα στο σπίτι του.

Όπως είπε ο επιστήθιος φίλος του Μιχάλης Τσατσάκης, «Πολέμησε αλλά δεν τα κατάφερε».

Στο πλευρό του τραγουδιστή μέχρι το τέλος ήταν και η σύζυγός του Σοφία.

Γεννήθηκε το 1953 στον Πειραιά και μεγάλωσε στα Καμίνια. Ο πατέρας του ήταν επιπλοποιός, τέχνη που κληρονόμησε και ο ίδιος και επάγγελμα που άσκησε.

Η αγάπη του για τη μουσική άρχισε από νωρίς κι έτσι, σε ηλικία 12 ετών έμαθε κιθάρα μέσω μιας χειροποίητης. Στα 17 του έπαιζε με ένα μικρό συγκρότημα σε καφετέριες και ζαχαροπλαστεία.

Το 1972 δημιούργησε το γκρουπ «Πρόκες», ενώ νωρίτερα ήταν μέλος των συγκροτημάτων «Mirabilis Zalapa» και «What a pity».

Μετά την επιστροφή του από σπουδές στην Ιταλία στράφηκε σε πιο λαϊκή μουσική.

Έγινε ευρέως γνωστός με τα τραγούδια “Έλα μωράκι μου”, “Ρομπέν των Αθηνών”, “Έχω κλάψει”, “Μου θυμίζεις τη μάνα μου”, “Τα τσιγάρα τα ποτά και τα ξενύχτια”, “Ημεροβίγλι”, ενώ το τραγούδι του «Βράδυ Σαββάτου» έγινε τεράστια επιτυχία όταν τραγουδήθηκε από τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, επίσης είχει δώσει τραγούδια σε πολλούς άλλους τραγουδιστές όπως “Το μπρικακι” του Γιώργου Μαργαρίτη.

Το1992 ο δίσκος «Μου θυμίζεις τη μάνα μου» έγινε το “Must” της εποχής ξεπερνώντας τις 125.000 αντίτυπα σε πωλήσεις κανοντάς τον Πλατινένιο.

Οι επόμενοι του δίσκοι ήταν οι: «Επιτυχίες» (1994), «Η αγάπη είναι μία» (1994, «χρυσός» δίσκος των 30.000 αντιτύπων), “Χαμένος Νικητής” (1995), «Άλλο τί θέλω, άλλο τι μπορώ» (1997).

Το τελευταίο του τραγούδι ήταν το “Πέρασε καιρός” που κυκλοφόρησε το 2020.

Κοινοποίησε το