Αγριογούρουνο ψάχνει για τροφή στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ Ζωάκια ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ένα συμπαθητικό τετράποδο έκανε την εμφάνιση του τις νυχτερινές ώρες στην περιοχή του Αγίου Παύλου του Δήμου Νεάπολης Συκεών, πρόκειται για ένα αγριογούρουνο που κατά πάσα πιθανότητα οδηγήθηκε εκεί από τις ευωδιές των κάδων όντας πεινασμένο.

Άγνωστη παραμένει η τύχη του αφού ο κύριος που το φωτογράφησε δεν έκανε τον κόπο να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές (ποιες είναι αυτές άραγε;) παρά μόνο έστειλε τη φωτογραφία αυτή στο δήμαρχο Νεάπολης Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη.

Το InThess επικοινώνησε με τον Πρόεδρο της κοινωνικής οργάνωσης Αντικρίση, Δημήτρη Καραμπουρούνη ο οποίος μας εξήγησε:

Τα ζώα αυτά να ξεκαθαρίσουμε πως όταν είναι μόνα τους και δεν έχουν μαζί τους μικρά ή δε κινούνται σε αγέλες, πως δεν είναι τόσο επικίνδυνα όσο τα έχουμε στη σκέψη μας.

Φυσικά πρέπει να καταλάβουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν πλησιάζουμε ένα τέτοιο ζώο γιατί μπορεί να εκλάμβει τις φιλικές μας προθέσεις λάθος και να μας επιτεθεί με πολύ άσχημες συνέπειες.

Αντίθετα, ένα ζώο της άγριας πανίδας όταν βρεθεί σε περιβάλλον πόλης είναι τρομαγμένο και ζει πραγματικά έναν εφιάλτη!

Όταν δούμε τέτοιο ζώο να κινείται εντός πόλης πρώτα καλούμε το 100 και μετά η άμεση δράση επικουρικά επικοινωνεί με το δασαρχείο και τις φιλοζωικές οργανώσεις ή άλλους εθελοντές για να οδηγηθεί το ζώο αυτό σε ασφαλές περιβάλλον.

Επίσης, μπορείτε να καλείτε την κοινωνική μας Οργάνωση 24ωρες το 24ωρο στο τηλέφωνο έκτακτης ανάγκης 694 325 3813 ή να επικοινωνείτε με τη “Δράση για την άγρια ζωή” στο τηλέφωνο 697 991 4852 ή με την εθελοντική ομάδα “Διάσωσης και υπεράσπισης ζώων” στα τηλέφωνα 694 742 1278 και 698 101 2800.

Κοινοποίησε το