Αθλητικό Πάρκο Ευόσμου: Εγκρίθηκε η πρόταση Πασχαλέρη για την ανακατασκευή του

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Την πρόταση που κατέθεσε ο Σωκράτης Πασχαλέρης και αφορά την ανακατασκευή και την πλήρη αξιοποίηση του Δημοτικού Αθλητικού Πάρκου στον Εύοσμο, το οποίο παρουσιάζει εικόνες εγκατάλειψης, ενέκρινε ομόφωνα το Συμβούλιο Κοινότητας .
Το έργο, σύμφωνα με την πρόταση που κατέθεσε ο σύμβουλος της Κοινότητας με την παράταξη “Ξεκινάμε από την Αρχή”, περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και λειτουργικού χώρου πρασίνου, εμβαδού 6.000 τ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ύστερα από την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Ευόσμου, το έργο θα πρέπει τεθεί και να εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο ούτως ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Αναλυτικά, το έργο περιλαμβάνει:

1) Διασφάλιση της προσβασιμότητας σε όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως κινητικών προβλημάτων. Τη δημιουργία ραμπών όπου κρίνεται απαραίτητο.
2) Την περίφραξη του χώρου και την δημιουργία μόνο δύο εισόδων ώστε να αποφευχθεί πιθανή ανεξέλικτη έξοδος νηπίων σε δρόμους που κυκλοφορούν αυτοκίνητα.
3) Στις εισόδους του πάρκου να τοποθετηθούν βρύσες κατάλληλες και για ΑμεΑ .
4) Δημιουργία παιδικής χαράς με σύγχρονο εξοπλισμό ώστε να προσελκύσει χρήστες όλων των ηλικιών και να ικανοποιεί όλες τις συνθήκες ασφαλείας.
5) Αποξήλωση των υπάρχων πλακιδίων και αντικατάσταση των διαδρόμων κυκλοφορίας με σταθεροποιημένο κεραμικό δάπεδο τύπου Κουρασάνι, ώστε να επιτρέπεται η κυκλοφορία των αναπηρικών αμαξιδίων αλλά να είναι και υδατοπερατό.
6) Νέα δενδροφύτευση με δενδρύλλια τα οποία θα μας χαρίσουν πλούσια σκιά.
7) Τοποθέτηση παγκακίων και τραπεζοκαθισμάτων. Στο σημείο υπάρχουν μόνο δύο παγκάκια τα οποία είναι σπασμένα.
8) Αντικατάσταση των υπάρχοντών (24) φωτιστικών δαπέδου από τα οποία τα περισσότερα είναι σπασμένα.
9) Τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων. Στο σημείο υπάρχει ένα μόνο καλαθάκι απορριμμάτων, το οποίο είναι σπασμένο και δύο πλαστικοί κάδοι.
10) Χορήγηση στους πολίτες με δημοπρασία νέου Δημοτικού αναψυκτήριου με αδειοδότηση.

Πολλές ήταν οι φορές που ασχολήθηκε και το site μας με το θέμα αυτό καθώς η περιοχή εδώ και πολλά χρόνια παραμένει επιμελώς ατημέλητη.

Ας θυμηθούμε το τελευταίο ρεπορτάζ που κάναμε για το αθλητικό πάρκο Ευόσμου και το αναψυκτήριο του μετά από τη δημοσίευση του θέματος επιτέλους σφραγίστηκε, διότι αποτελούσε εστία μόλυνσης και παγίδα για τα μικρά παιδιά.

Και τώρα αφού εγκρίθηκε η πρόταση απομένει η έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο, για να δούμε θα εγκριθεί η ανακατασκευή της περιοχής ή θα παραμείνουμε στην έγκριση της πρότασης στο τέλος, αφού πρώτα παιχτούν μικροκομματικά παιχνίδια…

Κοινοποίησε το