Αιφνιδιαστικός έλεγχος στα αρχεία της ΕΥΠ από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αιφνιδιαστικό έλεγχο στα αρχεία της ΕΥΠ πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης, ο οποίος χειρίζεται την έρευνα για την πολύκροτη υπόθεση των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Στο πλαίσιο της έρευνας κατά το οποίο έχουν ήδη εξεταστεί δεκάδες μάρτυρες και έχουν απαντηθεί και αιτήματα δικαστικής συνδρομής που είχαν αποσταλεί σε διάφορες αλλοδαπές αρχές μεταξύ των οποίων και στις ΗΠΑ, ο κ. Ζήσης έκρινε σκόπιμο να μεταβεί στην ΕΥΠ συνοδευόμενος από δύο ειδικούς πραγματογνώμονες, από τον κατάλογο που διαθέτει το Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο έλεγχος στα αρχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε προκειμένου να διαπιστωθεί, αν υπήρξε παρακολούθηση και από την ΕΥΠ των προσώπων εκείνων, που έλαβαν μήνυμα (sms) με στόχο να εγκατασταθεί για την παρακολούθησή τους το παράνομο λογισμικό pretador.

Η επιβεβαίωση της ύπαρξης ή μη παρακολούθησης και από την ΕΥΠ των προσώπων που συγκροτούν τη λεγόμενη «λίστα pretador», η «λίστα Μενουδάκου» όπως συνηθίζεται να λέγεται από την έρευνα που διενήργησε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (πρόεδρος ο επίτιμος πρόεδρος του ΣτΕ Κωνσταντίνος Μενουδάκος), είναι το πλέον κρίσιμο στοιχείο της συνέχισης της έρευνας για την υπόθεση των υποκλοπών.

Κοινοποίησε το