Ακριβότερη από ποτέ η βενζίνη και η επιστροφή στο 1994

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Του Δημήτρη Βαλάντη Καραμπουρούνη

Σε ιστορικά υψηλά κινούνται οι τιμές των καυσίμων, με τη βενζίνη να έχει «σκαρφαλώσει» ακόμη και πάνω από τα 2,2 ευρώ το λίτρο σε αρκετά πρατήρια της χώρας. «Οι τιμές είναι δυσανάλογα υψηλές σε σχέση με την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων καταναλωτών» σημειώνει στο CNN Greece, o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Μιχάλης Κιούσης.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης σε πανελλαδικό επίπεδο έφτασε τα 2,168 ευρώ.

Στην Αττική, η μέση τιμή είναι στα 2,150 και στη Θεσσαλονίκη 2,138.

Τι σημαίνει η επιστροφή στο 1994;

Στα επίπεδα του 1994 εκτινάχθηκε ο πληθωρισμός τον Απρίλιο, φτάνοντας το 10,2% και ξυπνώντας εφιαλτικές μνήμες, όταν ο τιμάριθμος «καταβρόχθιζε» το διαθέσιμο εισόδημα αλλά και τις αποταμιεύσεις των Ελλήνων.

Μπορεί φυσικά ο πληθωρισμός να είναι στα ίδια επίπεδα με το 1994, όμως το 1994 δεν είχαν γίνει τόσο αισθητές οι συνέπειες από την αύξηση του πληθωρισμού, διότι τότε το χρήμα έρεε υπό μορφή βροχής προς τους Έλληνες, μετά από μία χρυσή εποχή!

Το σημερινό πρόβλημα είναι ότι οι συνέπειες φαίνονται καθημερινά στο πετσί των Ελλήνων διότι έχουμε να δούμε “καλή ροή χρήματος” προς τον λαό από το 1994!

Κοινοποίησε το
Ετικέτα: