Απάντηση Λιγνάδη σε Μενδώνη: Το αν είμαι επικίνδυνος θα το κρίνει η ιστορία και όχι τα λαϊκά δικαστήρια

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μετά τα όσα ανέφερε η Λίνα Μενδώνη στην πρωινή της συνέντευξη Τύπου και προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων ο Δημήτρης Λιγνάδης απαντά.

Σύμφωνα με όσα είπε στο Mega και στο Live News «Το αν είμαι επικίνδυνος ή όχι θα το κρίνει η ιστορία και οι θεσμοί και όχι λαϊκά δικαστήρια».

Ολόκληρη η δήλωσή του:

«Πριν από λίγο πληροφορήθηκα μια δήλωση που έκανε η κυρία Μενδώνη και πρώην προϊσταμένη μου για το άτομό μου. Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη – στη δουλειά της – υπουργό, με την οποία είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία.

Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη. Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, είναι το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

Παράλληλα, απαντώντας στην Καθημερινή για το ένταλμα σύλληψής του τόνισε: «Ας βγει, αν βγει εδώ είμαι δεν κρύβομαι. Προσπαθώ να μείνω όσο νηφάλιος και ψύχραιμος γίνεται», και συμπλήρωσε: «Εγώ αυτό που ζητάω είναι η διατήρηση του κράτους δικαίου, τίποτα άλλο, προστασία και των δύο πλευρών, αυτό». Σχετικά με την τοποθέτηση της κ. Μενδώνη, ο ίδιος, φυσικά, διαφωνεί. «Δεν νομίζω», δηλώνει στην «Κ», «ότι είμαι ένας επικίνδυνος άνθρωπος».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η Λίνα Μενδώνη χαρακτήρισε ως «επικίνδυνο άνθρωπο» τον Δημήτρη Λιγνάδη «αλλά» πρόσθεσε ότι «αυτό προέκυψε τώρα».

Όπως ανέφερε η κ. Μενδώνη οι αποκαλύψεις «μας συγκλονίζουν». «Σήμερα ένας ηθοποιός τα λέει όλα» επισήμανε και υπογράμμισε πως «ο βιαστής και ο βιασμός δεν έχει πολιτικό χρώμα, δεν ανήκει σε κανένα κόμμα».

«Δεν μας ενδιαφέρει η κομματική ταύτιση» τόνισε επίσης και χαρακτήρισε fake news τη φιλία της με τον σκηνοθέτη.

Τυχαία συνάντηση του Πρωθυπουργού σε επισκεψή του.
Κοινοποίησε το