Απίστευτη επίθεση κατά του μοναδικού δημοτικού μέσου ενημέρωσης της Θεσσαλονίκης! Ανοιχτή πληγή για τη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζει την TV 100 ο Σάββας Χαλιαμπάλιας.

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σε δελτίο τύπου που απέστειλε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ο πολιτευτής Σάββας Χαλιαμπάλιας, επιτίθεται στο μοναδικό δημοτικό μέσο ενημέρωσης της πόλης χαρακτηρίζοντάς το ανοιχτή πληγή και ζητώντας από το Δήμαρχο να πουλήσει την TV100!!!

Ακολουθεί το πλήρες δελτίο τύπου του κυρίου Χαλιαμπάλια:

Ανοιχτή πληγή για τη Θεσσαλονίκη χαρακτηρίζει την TV 100 ο Σάββας Χαλιαμπάλιας. Ο ιδρυτής του Φορέα Σκέψης Ενεργών Πολιτών αναλογιζόμενος τα κόστη και την προσφορά της δημοτικής τηλεόρασης ζητεί την παραχώρηση της ακόμη και την πώληση της, προς όφελος της πόλης.

«Μετά την πρόσφατη παρουσίαση του αεροδρομίου «Μακεδονία» από την Fraport, όλοι πλέον έχουμε συνειδητοποιήσει την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις που είναι απαραίτητες για τη κοινωνία και για την εξυπηρέτηση και ωφέλεια των πολιτών. Οι παλαιότεροι δεν ξεχνάμε τι έχουμε ζήσει με τον παλιό ΟΤΕ, την Ολυμπιακή, τον ΟΣΕ. Εκτός από τους εργαζόμενους αυτών των οργανισμών που περνούσαν ζωή χαρισάμενη ο υπόλοιπος λαός υπέφερε από τις κακές τους υπηρεσίες ενώ ακριβοπληρώναμε τα ελλείμματα τους» επισημαίνει ο κ. Χαλιαμπάλιας.

«Το κράτος το κατάλαβε -έστω και αργά βέβαια- και άλλαξε. Να δούμε πότε θα το καταλάβουμε κι εμείς στη Θεσσαλονίκη. Και αναφέρομαι βέβαια στη τηλεόραση του δήμου Θεσσαλονίκης, την TV 100. Αυτόν τον βαριά ζημιογόνο οργανισμό που ούτε και ο ίδιος ο δήμος δεν ξέρει γιατί υπάρχει. Η λειτουργία του συγκεκριμένου τηλεοπτικού σταθμού εξυπηρετεί μόνο κάποιους ημέτερους των εκάστοτε δημάρχων οι οποίοι έχουν βολευτεί και βέβαια τους πληρώνουμε όλοι οι Θεσσαλονικείς» αναφέρει ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος και υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης.

«Ποια είναι τα αποτελέσματα της δημοτικής τηλεόρασης, εδώ και πολλά χρόνια; Η τηλεθέαση είναι κοντά στο μηδέν. Πρόγραμμα σοβαρό δεν έχει, τον επιχειρηματικό κόσμο της πόλης δεν τον έχει προσελκύσει και γι’ αυτό και τα έσοδα από τις διαφημίσεις είναι αστεία…Η δε προοπτική ανάπτυξης του είναι ανύπαρκτη. Επί εποχής Παπαγεωργόπουλου και για πολλά χρόνια κόστιζε 9,5 εκατομμύρια κάθε χρόνο. Ο Μπουτάρης κατάφερε και το μείωσε, στο τέλος της θητείας του, σε 3,5 εκατομμύρια. Όχι φυσικά με αύξηση εσόδων αλλά με περικοπές» σημειώνει ο Σάββας Χαλιαμπάλιας.

«Σήμερα συνεχίζει και πάλι να κοστίζει 3,5 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Ένα απίστευτο χρηματικό ποσό με το οποίο θα μπορούσαν να γίνουν πολλά και ουσιαστικά έργα στην πόλη. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει άλλη δημοτική τηλεόραση στην Ελλάδα. Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να κατασκευάζονται κάθε χρόνο ένα με δύο πάρκινγκ- τουλάχιστον 400 θέσεων – που τόσο έχει ανάγκη η πόλη. Αν είχαμε ξεκινήσει πριν από 10 χρόνια τώρα θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια πόλη με πραγματικούς ποδηλατοδρόμους και ανθρώπινη διαβίωση» αναφέρει ο γνωστός επιχειρηματίας.

Τέλος τονίζει ότι: «Για αυτό λοιπόν η λύση είναι μία: Κύριε δήμαρχε, παραχωρήστε την, πουλήστε την TV 100. Βρείτε κάποιον να τη δώσετε. Και αν ακόμα δεν μπορεί να γίνει αυτό, κλείστε την. Είναι μια ανοιχτή πληγή για την πόλη μας. Δεν παράγει τίποτα, δεν είναι χρήσιμη σε κανέναν μας, στοιχίζει ένα σωρό χρήματα. Χρήματα που θα μπορούσαν να πιάσουν τόπο σε άλλες δραστηριότητες. Φτάνει πια!».

Κοινοποίησε το