Απίστευτο: Παρίσι: Τέλος οι βόλτες με πόνυ από το 2025

Ζωάκια ΚΟΣΜΟΣ

Τέλος στις βόλτες με πόνι για τα παιδιά, στα δημόσια πάρκα του Παρισίου από το 2025, έπειτα από εκστρατεία ακτιβιστών για τα δικαιώματα των ζώων, καθώς υποστηρίζουν ότι τα ζώα δεν έχουν καλή μεταχείριση.

Σύμφωνα με το Reuters, oι βόλτες με πόνι είναι μία δημοφιλή δραστηριότητα στα πάρκα του Παρισιού, όπως το Champ de Mars, το Parc Monceau και το Parc du Luxembourg, εδώ και δεκαετίες, κυρίως τα Σαββατοκύριακα και κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών.Ωστόσο εδώ και αρκετά χρόνια, ομάδες για τα δικαιώματα των ζώων, έχουν ξεκινήσει εκστρατεία υποστηρίζοντας ότι αναγκάζονται να δουλεύουν πολλές ημέρες χωρίς ποτέ να τους αφαιρείται το χαλινάρι, δεν έχουν μόνιμη πρόσβαση σε φρέσκο νερό και σανό και υποφέρουν πολλές ώρες στα φορτηγά μεταφοράς στην πόλη.

«Τα πόνι δεν είναι παιχνίδια. Τα παιδιά δεν μαθαίνουν τίποτα γι’ αυτά από αυτές τις βόλτες, δεν δημιουργείται κανένας συναισθηματικός δεσμός. Απλώς μετατρέπονται σε αντικείμενα ψυχαγωγίας», δήλωσε η ακτιβίστρια της οργάνωσης Paris Animaux Zoopolis (PAZ) Amandine Sansivens.

Ελπίζουμε ίδιες αποφάσεις να δούμε και από τις Ελληνικές Αρχές για τα πόνυ, τα άλογα και τα γαϊδούρια που κακοποιούνται σωρηδών ανά την επικράτεια.

Κοινοποίησε το