Αποκάλυψη: To 5G “απειλεί” την ασφάλεια των πτήσεων

ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΟΣΜΟΣ

Οι επικεφαλής μεγάλων αμερικανικών αεροπορικών εταιρειών προειδοποιούν για «καταστροφική» κρίση στον κλάδο η οποία θα ξεκινήσει την Τετάρτη, οπότε ο αμερικανικός ΟΤΕ, η AT&T, αλλά και η Verizon θέτουν σε εφαρμογή τη νέα υπηρεσία 5G.

Οι αεροπορικές εταιρείες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια των πτήσεων, καθώς η νέα υπηρεσία C-Band 5G κάνει παρεμβολές σε όργανα των αεροσκαφών, με αποτέλεσμα, ειδικά τα αλτίμετρα στα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου, να δίνουν λάθος αναγνώσεις ύψους πτήσης, όταν περνούν κοντά από αναμεταδότες του 5G. Επίσης ενδέχεται να τυφλώνουν όργανα πλοήγησης κατά τη διαδικασία προσγείωσης, όταν υπάρχει ομίχλη.

Αυτή είναι απειλή για τα αεροσκάφη, καταστεί έναν σημαντικό αριθμό αεροσκαφών ουσιαστικά ¨Προς στιγμήν επικίνδυνα”, διότι αν δεν γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις αυτά τα αεροσκάφη κινδυνεύουν από τη νέα συχνότητα.

Για το λόγο αυτό η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής έχει προειδοποιήσει για τους σχετικούς κινδύνους τις αεροπορικές εταιρείες και βρίσκεται σε επαφή με την Boeing Airbus ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Όσο η τεχνολογία προχωράει τόσο πιο πολύ δυσκολεύει η ζωή του ανθρώπινου είδους.

Κοινοποίησε το