Ας γνωρίσουμε καλύτερα την Στέλλα Αβραμίδου…

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Η Στέλλα Αβραμίδου μεγάλωσε στην περιοχή του Ντεπώ, είναι παιδί τρίτεκνης οικογένειας και έχει αποφοιτήσει από τη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κατέχοντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Σήμερα εργάζεται ως account manager σε διεθνή μεταφραστική εταιρεία.

Υπήρξε εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης με τους Εντάξει με επικεφαλής τον Σταύρο Καλαφάτη και σε αυτές τις εκλογές είναι υποψήφια με τον συνδυασμό “Αλληλεγγύη” του Απόστολου Τζιτζικώστα για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ζητούμενο της είναι να την τιμήσετε με την ψήφο σας ώστε να μπορέσει να σας τιμήσει με την εργατικότητα της…

Κυρία Αβραμίδου πώς έγινε το… “Προξενιό” με την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα;

Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της «Αλληλεγγύης» ήρθε ως συνέχεια της ενασχόλησής μου με τα κοινά στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Θέλω να στηρίξω κι εγώ το έργο που επιτελείται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη γνώση, την εργατικότητα αλλά και την εμπειρία μου στην Αυτοδιοίκηση.

Γιατί δεν “κατεβήκατε” στις εκλογές με κάποιον άλλο συνδυασμό αλλά προτιμήσατε αυτόν του Απόστολου Τζιτζικώστα;

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είναι εκείνος που με τα έργα υποδομών που υλοποιεί η Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας, τη χρηματοδότηση δράσεων και επενδύσεων καινοτομίας ύψους 1 δισ. ευρώ, την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας, την υποστήριξη των ευάλωτων συμπολιτών μας, την ανέγερση σχολείων, τον εξοπλισμό των νοσοκομείων, των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των οργανισμών έρευνας με τα πλέον σύγχρονα μέσα, την ανάδειξη του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος, την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, χτίζει την Περιφέρεια του 2030, μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη, αναβαθμίζοντας στο σύνολό της την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.

Είναι αυτός που πραγματικά υπόσχεται ένα καλύτερο και πιο σταθερό μέλλον για εμάς και για τα παιδιά μας.

Από το πέρασμα σας στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης τι αποκομίσατε που θα μπορούσε να σας βοηθήσει στη Περιφέρεια;

Υπήρξε μία από τις πιο ευτυχισμένες και δημιουργικές περιόδους της ζωής μου. Απέκτησα πολύτιμες γνώσεις αλλά και φιλίες, οι οποίες σίγουρα θα φανούν εξαιρετικά χρήσιμες στο μέλλον…

Τι θα σας μείνει αξέχαστο από αυτήν την προεκλογική περίοδο;

Οι γνωριμίες με νέους δημιουργικούς ανθρώπους, οι ανταλλαγές απόψεων ώστε να αναζητηθούν λύσεις για τα προβλήματα του τόπου μας και η άμεση επαφή που έχεις καθημερινά με τους ανθρώπους οι οποίοι ελπίζουν πώς θα τους αλλάξεις το μέλλον προς το καλύτερο. Επίσης η γνωριμία με νέους τόπους που ως υποψήφια στον ευρύτερο Νομό Θεσσαλονίκης έπρεπε να επισκεφτώ.

Τέλος, θέλω να μου πείτε πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρει κάποιος για τη Στέλλα Αβραμίδου…

-Ο αείμνηστος γαμπρός μου, Χρήστος Μάτης, ήταν εκείνος που στάθηκε αφορμή για την ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση και θα αποτελεί  για εμένα πάντα τον μέντορά μου και το φωτεινό παράδειγμα.

-Μου αρέσει να ασχολούμαι με γραφειοκρατικές διαδικασίες και να σκέφτομαι τρόπους για την απλούστευση τους.

-Θεωρώ ότι υπάρχει δρόμος ακόμη που πρέπει να διανυθεί για την ισότιμη εκπροσώπηση των γυναικών σε θέσεις εξουσίας.

-Παρά τις σπουδές μου, δεν άσκησα το επάγγελμα της φιλολόγου, αλλά τις κρίσιμες στιγμές της ζωής μου πάντα έρχεται κάποιο απόσπασμα, συνήθως από ποίημα, στο μυαλό μου. Όταν πρόκειται για την κοινωνική ζωή π.χ. και την ανάγκη να διατηρήσει το άτομο τη μοναδικότητα του χωρίς συμβιβασμούς, μοιραία θυμάμαι τον καβαφικό στίχο:

Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις.

Μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες.

– Έχω ισχυρό το αίσθημα του δικαίου και πιστεύω ότι όλα τελικά ξαναγυρνάν σ’ εμάς.

Κοινοποίησε το