Ας γνωρίσουμε τη Δήμητρα Σιδηροπούλου και ας μάθουμε τι έχει να προσφέρει στο Δήμο Θεσσαλονίκης…

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ονομάζομαι Δήμητρα Σιδηροπούλου, γεννήθηκα και έζησα στη Θεσσαλονίκη, μια πόλη  που αγαπώ ιδιαίτερα. Είμαι μητέρα τριών παιδιών και ιδιωτική υπάλληλος 26 χρόνια στον τουρισμό. Σπούδασα ειδικός ξενοδοχειακών υπηρεσιών και τροφοδοσίας (ΔΙΕΚ), ειδικός Εστιατορικής τέχνης (ΣΤΕ), φιλόλογος στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου με 8.57, ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στις οποίες μπήκα πρώτη με υποτροφία στο πρόγραμμα Τουρισμός και Τοπική Ανάπτυξη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με 9.23.

Μπήκα με κατατακτήριες πέμπτη στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ και τελείωσα με 9.03. Είμαι υποψήφια διδάκτορας στο Τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου από τον Φεβρουάριο του 2023. Είμαι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ και έχω εργαστεί σε Δημόσια ΙΕΚ διδάσκοντας στην ειδικότητα ΣΔΟΤ. Έχω επάρκεια αγγλικής proficiency, γνώσεις υπολογιστών. Για ένατη χρονιά είμαι συντονίστρια λέσχης ανάγνωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Ορέστου.

Ήμουν στην ομάδα σύνταξης πανεπιστημιακού περιοδικού ΑΠΚΥ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Φοιτητών και Αποφοίτων ΑΠΚΥ, ήμουν μέλος ΔΣ του μεταπτυχιακού μου στο ΑΠΘ και εκπροσώπησα τη σχολή μου στην επιτροπή ελέγχου και διαφάνειας πανεπιστημίων τον  Ιούλιο του 2019.

Επίσης στην Παιδαγωγική εκπροσώπησα τη σχολή μου στην αντίστοιχη επιτροπή. Ήμουν εθελόντρια στα Δημήτρια και έκανα ξεναγήσεις στην έκθεση Revolution in Art το 2017. Ήμουν εθελόντρια στο ΑΠΘ την Κυριακή στο κομμάτι της διοργάνωσης δύο χρονιές.

Δίδασκα εθελοντικά αγγλικά σε παιδιά τρία καλοκαίρια σε δημοτικές βιβλιοθήκες. Έχω εργαστεί ως γραμματέας στο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων Χαλκιδικής-Θεσσαλονίκης το 1997, και στα ράπιντ αντίστοιχα το 2021-2022. Συμμετείχα ως εθελόντρια στα bazaar ευθύνης της Hyatt Regency Casino Thessaloniki  και ήμουν μέλος της επιτροπής φιλανθρωπικών δράσεων της εταιρείας. Έχω βραβευθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς στην κατηγορία διηγήματος και παραμυθιού.

Πιστεύω πως ο καθένας οφείλει να επιστρέψει στην κοινωνία αυτά που του έδωσε και η γνώση πρέπει να μοιράζεται για να νοηματοδοτείται μέσω του διαμοιρασμού της. Η ακαδημαϊκή εμπειρία τριών πανεπιστημίων πρέπει να φανεί χρήσιμη στο κοινωνικό σύνολο και να αξιοποιηθεί για το καλό της πόλης.

Ήδη ως συντονίστρια λέσχης ανάγνωσης προσφέρω εθελοντικό έργο στην τοπική κοινωνία για ένατη χρονιά, φέρνω τους ανθρώπους της λέσχης σε δημόσιο διάλογο για την πλούσια άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά, τη λογοτεχνία μας, με δέκα βιβλία, κυρίως ιστορικά μυθιστορήματα το χρόνο, τα οποία διαβάζουμε από κοινού. Αυτή η προσπάθεια πνευματικής ανάτασης, μπορεί να γίνει πιο συστηματικά με τη συμβολή μου και να ανοίξει η ομπρέλα για τη συμμετοχή των συμπολιτών μας.

Συνεπώς έχω τη διάθεση, τη θέληση, τη δύναμη να προσφέρω στον άνθρωπο κάτι που έχω αποδείξει από τους πολλαπλούς μου ρόλους και την εθελοντική μου συμβολή στην πόλη ως ενεργός πολίτης.

Θα προτείνω να μπουν ειδικά σημεία συγκέντρωσης παραπόνων και προτάσεων  των πολιτών τόσο σε έντυπη όσο και σε ηλεκτρονική μορφή μέσω ιστοσελίδας ή μιας εφαρμογής, στην οποία θα μπορούν οι πολίτες να μοιράζονται τις ιδέες και προτάσεις τους για να ακούγεται η φωνή τους και να εκφράζεται η θέλησή τους. Επίσης, θα διοργανώνω πολιτιστικές εκδηλώσεις θεματικού περιεχομένου που θα αναδείξουν την ιστορικότητα και τον πολιτισμό της πόλης, κοινωνικές εκδηλώσεις bazaar, ανταλλαγή αντικειμένων για επανάχρηση, καθώς  κάτι που δεν χρειάζεται ένας συμπολίτης μας σε κάποιον άλλο θα είναι χρήσιμο.

Επίσης, θέλω να υλοποιήσω τις πολιτιστικές διαδρομές που σχεδίασα μέσω arquis, οι οποίες συνδέουν την πόλη μας με τη ζωή και το έργο δύο μεγάλων λογοτεχνών της, του Γιώργου Ιωάννου και του Γιώργου Βαφόπουλου. Θέλω να μεταδώσω τις γνώσεις και την αγάπη μου στο κοινό της πόλης με παρουσιάσεις για τις πολιτιστικές διαδρομές, περιπατητικές διαδρομές στα ίχνη των δύο λογοτεχνών σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Θέλω να στηρίξω τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τους οικονομικά ασθενείς μέσω εθελοντικών και φιλανθρωπικών δράσεων.

Γιατί πιστεύω σε αυτόν, στις αξίες και στην ποιότητα που κουβαλάει σαν άνθρωπος, και κυρίως γιατί θεωρώ ότι αξίζει και δικαιούται μια δεύτερη ευκαιρία να ολοκληρώσει την ατζέντα των έργων στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αυτών που οι δύσκολες συγκυρίες της αναλογικής με επτά μόνο δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, με την πανδημία, την ενεργειακή κρίση,  το χακάρισμα στο δημαρχείο, δεν τον άφησαν να ολοκληρώσει.

Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει τη θέληση, τη δύναμη, τις γνώσεις να αλλάξει την εικόνα της πόλης.

Κοινοποίησε το