Αυστρία: Θεσπίζεται διαδικτυακό κέντρο αναφοράς επιθέσεων κατά δημοσιογράφων

ΚΟΣΜΟΣ

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου η Αυστριακή Λέσχη Τύπου ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός διαδικτυακού κέντρου αναφοράς ενεργειών κατά δημοσιογράφων.

Σε συνεργασία με τους ειδικούς της οργάνωσης ZARA (Θάρρος Πολιτών και Αντιρατσιστικό Έργο), αναπτύχθηκε ένα εργαλείο αναφοράς που επιτρέπει σε όσους γίνονται στόχος επιθέσεων, καθώς και αυτόπτες μάρτυρες επιθέσεων εναντίον δημοσιογράφων, να αναφέρουν αυτά τα περιστατικά ανώνυμα, τόσο διαδικτυακά όσο και συμβατικά.

Σε μήνυμά του, ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς τονίζει ότι «η ελευθερία του Τύπου και τα ισχυρά, ανεξάρτητα Μέσα Ενημέρωσης είναι βασικοί πυλώνες της φιλελεύθερης δημοκρατίας μας». Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεσμεύεται «ανεπιφύλακτα» στην ελευθερία του Τύπου και των Μέσων Ενημέρωσης και «ένα πράγμα είναι σαφές για εμάς: η βία κατά δημοσιογράφων με οποιαδήποτε μορφή είναι απαράδεκτη και πρέπει να καταδικαστεί», επισημαίνει ο καγκελάριος με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου.

Κοινοποίησε το