Αυτοί είναι οι “γαλάζιοι” που εμβολιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Η αυγή” πρόκειται για την αντιδήμαρχο Παιδείας Δήμητρα Ακριτίδου, αλλά και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Δρόσο Τσαβλή. Η μεν Ακριτίδου έχει κόρη που εργάζεται ως γιατρός στο ένα από τα ιδρύματα. Ο δε Δρόσος Τσαβλής, πνευμονολόγος στο επάγγελμα, φέρεται να έβαλε να εμβολιαστούν μέλη της οικογένειάς του.


Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε τις παραιτήσεις τους. Η μεν Ακριτίδου αποπέμφθηκε από τον δήμαρχο Κ. Ζέρβα (η ίδια αρνήθηκε να παραιτηθεί). Ο δε Δρόσος Τσαβλής οφείλει να καταθέσει στην παραίτησή του στο Σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Βίκυ Νάκου, Πρόεδρος στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας. Αναφορικά με το τεράστιο σκάνδαλο στη Θεσσαλονίκη προσπάθησε να πετάξει το μπαλάκι στον ΕΟΔΥ. Μιλώντας στο Mega είπε: «Τα εμβόλια έμειναν αδιάθετα και σε μία ώρα έληγε ο χρόνος που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Ο ΕΟΔΥ έχει το πρόσταγμα […] Όταν ο ΕΟΔΥ έκανε την κίνηση να ζητήσει μέσα σε μιάμιση ώρα να βρεθούν άνθρωποι ώστε να μην πεταχτούν τα εμβόλια, εγώ έφυγα από το κέντρο».

Κοινοποίησε το