Αφρική: Εντόπισαν είδος κουκουβάγιας εξαφανισμένο για 150 χρόνια!!!

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΟΣΜΟΣ

Δύο Βρετανοί επιστήμονες βρίσκοταν σε ένα τροπικό δάσος της Αφρικής. Εκεί εντόπισαν μια γιγαντιαία κουκουβάγια που δεν είχε εμφανιστεί στη φύση εδώ και 150 χρόνια.

Το συγκεκριμένο είδος κουκουβάγιας που ζούσε στην Κεντρική και Δυτική Αφρική εθεάθη για τελευταία φορά σύμφωνα με τις καταγραφές, την δεκαετία του 1870.

Οι δύο επιστήμονες έκαναν μια έρευνα σε δάσος της Γκάνας όταν έπεσαν πάνω στο σπάνιο πλάσμα. «Όταν είδαμε με τα κιάλια μας μείναμε με ανοιχτό το στόμα. Δεν υπάρχει άλλη κουκουβάγια τόσο μεγάλη στα τροπικά δάση της Αφρικής», ανέφερε ο ένας από τους δύο.

Η κουκουβάγια εθεάθη πάνω σε δέντρο, στο οποίο έμεινε για 10-15 δευτερόλεπτα. Ωστόσο, το διάστημα αυτό ήταν αρκετό για να την φωτογραφήσουν, επιβεβαιώνοντας ότι επρόκειτο για Shelley’s eagle-owl, λόγω των χαρακτηριστικών μαύρων ματιών και του κίτρινου χρώματος γύρω από αυτά και του μεγάλου μεγέθους της.

«Είναι μια συγκλονιστική ανακάλυψη. Ψάχναμε αυτό το πουλί εδώ και χρόνια στις δυτικές πεδιάδες, οπότε το γεγονός ότι το βρήκαμε στα δάση της Ανατολικής πλευράς αποτελεί μια τεράστια έκπληξη», τόνισε επιστήμονας.

Η κουκουβάγια Shelley’s eagle-owl μπορεί μεγαλώνοντας να φτάσει τα 53-61 εκατοστά και βάρος 1,2 κιλά. Το άνοιγμα των φτερών της εκτείνεται 40-50 εκατοστά.

Κοινοποίησε το