Αχαΐα: Τα πυροσβεστικά δεν χωρούσαν να περάσουν από τις γέφυρες

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ατελείωτες καμένες εκτάσεις από το βουνό έως τη θάλασσα και μια κοινωνία γεμάτη οργή θα αντικρίσει σήμερα ο Στέλιος Πέτσας στις περιοχές της Αιγιάλειας στην Αχαΐα.

Έξω από το κτήριο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Πατρών, όπου ο αν. υπουργός Εσωτερικών θα συζητήσει μαζί με τους αρμόδιους φορείς για τη συνολική έκταση των ζημιών και τα σχέδια αποκατάστασης, η αγανάκτηση στον κόσμο είναι έκδηλη όπως ο καπνός που αχνίζει σε όσα σκέπασε και άφησε πίσω της η πυρκαγιά.

Πάνω από 5.500 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη. Τουλάχιστον 20 σπίτια τυλίχθηκαν στις φλόγες και αρκετά από αυτά -μόνιμες κατοικίες τα περισσότερα- καταστράφηκαν ολοσχερώς. Άλλα τόσα αυτοκίνητα εξαϋλώθηκαν και κάμποσες ακόμη ζωές χάθηκαν, όσες δηλαδή χωρούσαν οι στάνες και τα κοτέτσια που τις φιλοξενούσαν και την κρίσιμη στιγμή τις «αιχμαλώτισαν» με τα σύρματα και τις λαμαρίνες τους.

Χιλιάδες άγρια ζώα και πτηνά κι αυτά καμμένα, παράλειψη του νομοθέτη που δεν έβαλε στον νόμο προστασίας των ζώων την θανάτωση από πυρκαγιά, αυτός που σκοτώνει ένα σκύλο 10 χρόνια φυλακή, αυτός που καίει εκατοντάδες χιλιάδες ζώα τίποτε… Συγχαρητήρια!

Ο ΣΥΡΙΖΑ από πλευράς του καταγγέλλει ότι η εταιρεία που κατασκεύασε γέφυρες στην περιοχή, δεν μελέτησε σωστά το ύψος των γεφυρών σε σχέση με τα πυροσβεστικά οχήματα που διαθέτει η πυροσβεστική υπηρεσία, με αποτέλεσμα κάποια πυροσβεστικά να μην μπορούν να περάσουν κάτω από τις γέφυρες αυτές.

Κοινοποίησε το