Βασιλακόπουλος: Είμαστε πλούσιος λαός να μπει μεγαλύτερο πρόστιμο στους ανεμβολίαστους

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπέρ των αυστηρότερων μέτρων υποχρεωτικότητας για τον εμβολιασμό, με κατά πολύ αυστηρότερα πρόστιμα, τάχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, αμφισβητώντας ταυτόχρονα ότι τα υφιστάμενα πρόστιμα θα εισπραχθούν.

«Δεν είναι σοβαρή υποχρεωτικότητα αυτή η οποία επιβλήθηκε και γι’ αυτό δεν έχει πιάσει. Είμαστε ένας πλούσιος λαός, είναι 6.000 – 7.000 υγειονομικοί που αντέχουν επί 6 – 7 μήνες χωρίς μισθό. Εγώ δεν αντέχω να ζήσω 6 – 7 μήνες χωρίς μισθό, δεν βγαίνω. Τι είναι 100 ευρώ για τον άλλο τον πλούσιο… Θα τα δώσει κανείς; Όχι, είμαι σίγουρος. Πιστεύετε ότι θα τα πληρώσει κάποιος ή θα εισπραχθούν; Χρειάζονται “πιο δύσκολα” πρόστιμα “στην πηγή”» σημείωσε.

Όπως εξήγησε, «αν το πρόστιμο αφαιρείτο από τη σύνταξη αντί για 220.000, θα είχαμε 450.000 με 500.000 εμβολιασμένους».

«Πρέπει να καταλάβουμε ως κοινωνία ότι πώς θα υπάρξει διακοπή μετάδοσης θέλει καθολικό εμβολιασμό όλου του πληθυσμού, των παιδιών συμπεριλαμβανομένων (…) 220.000 με 230.000 άνθρωποι άνω των 60 ετών εμβολιάστηκαν με την υποχρεωτικότητα, μας περισσεύουν 300.000 τελείως ευάλωτοι» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κύριε Βασιλακόπουλε καλά, χρύσα και Άγια όλα αυτά που λέτε, αλλά να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν μπορούν να κάνουν το εμβόλιο και η πλατφόρμα του Υπουργείου δεν είναι ότι καλύτερο για αυτούς, μιας που για να δηλωθεί κάποιος παραδείγματος χάρη αλλεργικός, θα πρέπει να κινήσει μία διαδικασία με τεστ τα οποία δεν χρεώνονται στα ταμεία και πρέπει να τα πληρώσει από την τσέπη του και τα οποία είναι πανάκριβα για ένα συνταξιούχο που παίρνει 330 ευρώ ως σύνταξη ΟΠΕΚΑ και από αυτή καλείται να ζήσει.

Τέλος να σας ενημερώσουμε ότι δεν είμαστε όλοι πλούσιοι κόμματο – βολεμένοι δημόσιοι υπάλληλοι κύριε Βασιλακόπουλε…

Κοινοποίησε το