Βόλος: Ένοχοι τέσσερις ανήλικοι για την κακοποίηση παιδιού με ειδικές ανάγκες

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές δικαστήριο Ανηλίκων στον Βόλο, τέσσερις ανήλικοι που σύμφωνα με την κατηγορία, το 2019 κακοποίησαν παιδί με ειδικές ανάγκες.

Οι τέσσερις ανήλικοι, αφού έγδυσαν και χτύπησαν βάναυσα το άτυχο αγόρι, βιντεοσκόπησαν τις εγκληματικές πράξεις τους για να το εξευτελίσουν και να προβάλλουν το βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα.

Μια ημέρα αργότερα τους συνέλαβαν μετά από καταγγελία οι αστυνομικοί και οι ανήλικοι αντέδρασαν με αγριότητα.

Χτυπούσαν και έβριζαν τους αστυνομικούς για να μην μπουν στα περιπολικά.Οι δύο από τους 4 κατηγορούμενους κάθισαν στο εδώλιο του Τριμελούς Ανηλίκων για κακούργημα, κατηγορούμενοι για αρπαγή ανηλίκου με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, για παράνομη βιντεοσκόπηση και μετάδοση πράξης άλλου, για αντιποίηση αρχής, αλλά και για απείθεια σε βάρος των αστυνομικών.

Οι άλλοι δύο που έχουν ενηλικιωθεί, απείχαν από την ακροαματική διαδικασία και έτσι το δικαστήριο τους έκρινε ένοχους καταδικάζοντάς τους σε ποινή τριών ετών περιορισμού σε ειδικό κατάστημα κράτησης νέων.

Το δικαστήριο για τους δύο κατηγορούμενους αποφάσισε να ανατεθεί μέχρι τη συμπλήρωση του 25ου έτους της ηλικίας τους, η επιμέλεια σε επιμελήτρια ανηλίκων.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος θα πρέπει να ενταχθεί και σε θεραπευτικό πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ και να ολοκληρώσει τη φοίτησή του στο Γυμνάσιο.

Απο τι είδους “οικογένειες” προέρχονται όλοι αυτοί οι ανήλικοι εγκληματίες που καθημερινά γράφουμε για αυτούς;

Κοινοποίησε το