Βόλος: Φέρεται να παρίστανε οτι πουλούσε κάλτσες και να έκλεβε χρήματα και κοσμήματα

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν είχα ανάγκη να κλέψω κανέναν, έχουμε χρήματα, η οικογένειά μου δουλεύει σκληρά» δήλωσε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου μια 45χρονη γυναίκα που κρίθηκε ένοχη για κλοπή ιδιαίτερης μεγάλης αξίας. Κάθισε στο εδώλιο ως δράστιδα κλοπής εις βάρος δύο ηλικιωμένων γυναικών και κατηγορήθηκε ότι ενώ μπήκε σπίτι τους για να τους πουλήσει κάλτσες και σεντόνια, αφαίρεσε κοσμήματα και μετρητά 10.000 ευρώ, στις 6 Μαρτίου του 2023.

Η κατηγορούμενη αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι την ώρα που έγινε η κλοπή εκείνη βρίσκονταν στο σπίτι με το γιο της και τα εγγόνια της. Υπέρ της κατέθεσε ένας γείτονας, η νύφη της και ο γιός της επιβεβαιώνοντας πως την ώρα της κλοπής ήταν μαζί της στο σπίτι.

Η κατηγορούμενη είχε ταυτοποιηθεί με την συνδρομή του φαρμακοποιού της γειτονιάς, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τις δύο ηλικιωμένες. Όταν την επόμενη μέρα της κλοπής ένα από τα δύο θύματα συζήτησε τυχαία μαζί του το περιστατικό, ο ίδιος θυμήθηκε την γυναίκα η οποία είχε εισέλθει την προηγούμενη στο κατάστημά του και επιχείρησε να πουλήσει και στον ίδιο κάλτσες.

Καθώς κατάλαβε από την περιγραφή της 75χρονης πως πιθανότατα πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, ο ίδιος επικοινώνησε άμεσα με την αστυνομία, καταθέτοντας με την σειρά του περιγραφή της κατηγορούμενης.

Η σύλληψη της κατηγορούμενης έγινε στο κέντρο του Βόλου στις 7 Μαρτίου του 2023 όταν εντοπίστηκε από αστυνομικούς να κρατά σακούλα με κάλτσες προς πώληση και να κινείται κοντά στο σπίτι των ηλικιωμένων γυναικών.

Στο δικαστήριο χθες κατέθεσαν οι παθούσες, δύο αδελφές ηλικίας 75 και 77 ετών αντίστοιχα που αναγνώρισαν την κατηγορούμενη, αναφέροντας πως είχε μαζί της μία ακόμη γυναίκα για συνεργό, η οποία δεν συνελήφθη ποτέ. Η μία απασχόλησε τις ηλικιωμένες και η άλλη αφαίρεσε από το σπίτι τους τα χρήματα και τα χρυσαφικά. Μάλιστα οι ηλικιωμένες ανέφεραν , ότι τα χρήματα τα συγκέντρωναν για να πληρώσουν φορολογικές υποχρεώσεις τους από κληρονομιά.

Το δικαστήριο καταδίκασε την κατηγορούμενη σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ, ενώ θα πληρώσει και τα δικαστικά έξοδα ύψους 600 ευρώ παρά το γεγονός οτί δεν βρέθηκαν ποτέ τα κλοπιμαία καθώς και πως δεν υπήρξε καμία απτή απόδειξη ενοχής π.χ. βίντεο.

Κοινοποίησε το