Γαλλία – Απίστευτο: Ένας άνδρας σκοτώθηκε στο κρεβάτι του από αδέσποτη σφαίρα

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΟΣΜΟΣ

Ένας άνδρας σκοτώθηκε ενώ κοιμόταν στο κρεβάτι του, από αδέσποτη σφαίρα κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου σε μια πιάτσα ναρκωτικών που γειτονεύει με το σπίτι του, στην Ντιζόν της Γαλλίας.

Το περιστατικό συνέβη τα μεσάνυχτα της Κυριακής 26/11. «Τουλάχιστον δύο» άτομα που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο πυροβόλησαν πολλές φορές την πρόσοψη της πολυκατοικίας, ανέφερε ο εισαγγελέας της Ντιζόν, Ολιβιέ Καρακότς. Ο 55χρονος άνδρας, που κοιμόταν στο διαμέρισμά του, μαζί με τη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους, χτυπήθηκε και σκοτώθηκε ενώ ήταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του, εξήγησε ο εισαγγελέας.

Στην είσοδο του κτηρίου είναι εμφανή τα σημάδια από τις σφαίρες. «Ο αριθμός των πυρών είναι αρκετά εντυπωσιακός», είπε ο εισαγγελέας, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώσει ότι βρέθηκαν 60 κάλυκες, όπως ανέφερε νωρίτερα μια αστυνομική πηγή.

Πολλοί κάτοικοι είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αντιμετωπίζουν «συχνά» προβλήματα με τους διακινητές ναρκωτικών και τους χρήστες στη γειτονιά τους. Στη συνοικία αυτή κατασκευάστηκαν πρόσφατα προκατασκευασμένα σπίτια χαμηλού κόστους. Βρίσκεται πίσω από ένα κέντρο αιτούντων άσυλο και φιλοξενεί πολλές οικογένειες πολιτικών προσφύγων ή αιτούντων άσυλο.

Ο πόλεμος μεταξύ των εμπόρων ναρκωτικών για τον έλεγχο των κέντρων διακίνησης γίνεται ολοένα και πιο αιματηρός, καθώς οι δράστες χρησιμοποιούν πλέον πιο φονικά όπλα. Στο Μπους ντι Ρον μόνο φέτος έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 40 άνθρωποι, οι τρεις εκ των οποίων ήταν «παράπλευρα θύματα». Στη Νιμ ένα 10χρονο παιδί σκοτώθηκε τον Αύγουστο από σφαίρα, σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών.

Κοινοποίησε το