Γερμανία: Δημοτικός σύμβουλος επιτέθηκε σε δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης

ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΣ

Στο στόχαστρο κριτικής βρίσκεται χριστιανοδημοκράτης πολιτικός στη Γερμανία μετά από πρωτοφανή επίθεσή του – και μάλιστα στον αέρα – σε δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης, μεταδίδει η Deutsche Welle.

Την περασμένη Παρασκευή η απεσταλμένη της Νοτιοδυτικής Ραδιοφωνίας (SWR) Ναταλί Ακμπάρι βρισκόταν σε αποστολή ρουτίνας: είχε αναλάβει να καλύψει το περιφερειακό συνέδριο των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στην πόλη Μάνχαϊμ.

Αν και συμμετείχαν μόνο στελέχη τοπικής εμβέλειας, το συνέδριο παρουσίαζε ευρύτερο ενδιαφέρον, καθώς επρόκειτο να συζητηθούν τα αποτελέσματα εσωτερικής έρευνας για το σκάνδαλο με τις «μάσκες προστασίας» που είχε οδηγήσει, τον Μάρτιο του 2021, στην παραίτηση του βουλευτή Νίκολας Λέμπελ.

Όπως είχε γίνει γνωστό ο Λέμπελ, ενώ ακόμη ήταν βουλευτής, εισέπραξε προμήθεια 250.000 ευρώ για να δρομολογήσει συμβόλαια για την προμήθεια μασκών. Διευθυντής του γραφείου του ήταν κάποιος Τόμας Χόρνουνγκ. Ο ίδιος ο Λέμπελ παραιτήθηκε και αποχώρησε από την πολιτική, ενώ ο Χόρνουνγκ παρέμεινε και σήμερα είναι δημοτικός σύμβουλος στο Μάνχαϊμ της νοτιοδυτικής Γερμανίας

Την Παρασκευή στις 7:30 μμ, στην καλύτερη ζώνη τηλεθέασης, η δημοσιογράφος του SWR βγαίνει σε «ζωντανή σύνδεση» στο δελτίο ειδήσεων, ενώ ακριβώς την ίδια στιγμή ανακοινώνεται το αποτέλεσμα της εσωκομματικής έρευνας. Ξαφνικά, γίνεται κάτι που κανείς δεν περίμενε: ο Τόμας Χόρνουνγκ μπαίνει στο πλάνο στη διάρκεια της σύνδεσης για να επικρίνει τον τρόπο, με τον οποίο η δημοσιογράφος παρουσιάζει το θέμα. Κάνει λόγο για «μη σοβαρή δημοσιογραφία» ή ακόμη και «ντροπιαστική» κάλυψη, διακόπτοντας τη Ναταλί Ακμπάρι.

Εκείνη προσπαθεί να συνεχίσει, αλλά ο Χόρνουνγκ επιμένει και η ζωντανή σύνδεση αναγκαστικά διακόπτεται.

Σκεφτείτε να είχαμε τέτοιους σοβαρούς δημοσιογράφους και στην Ελλάδα…

Κοινοποίησε το

1 σκέψη στο “Γερμανία: Δημοτικός σύμβουλος επιτέθηκε σε δημοσιογράφο της δημόσιας τηλεόρασης

Τα σχόλια είναι κλειστά.