Γερμανία: Φοβούνται αριστερή κυβέρνηση και βγάζουν τα λεφτά τους Ελβετία

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΟΣΜΟΣ

Τα λεφτά τους στην Ελβετία μεταφέρουν οι εκατομμυριούχοι της Γερμανίας, σύμφωνα με στοιχεία που δίνουν τραπεζίτες και δικηγόροι του βορά στο Reuters … φοβούνται ότι οι κάλπες της Κυριακής θα αναδείξουν αριστερίζουσα κυβέρνηση , γεγονός που τους προκαλεί ανασφάλεια!!!

Ειδικότερα πιστεύουν στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Αριστεράς (Die Linke) και Πρασίνων, όποτε σε αυτή την περίπτωση η επαναφορά του φόρου περιουσίας με πιο αυστηρά κριτήρια θα μοιάζει αναπόφευκτη αφού θα είναι ένα από τα πρώτα μέτρα που θα λάβει ο νέος αυτός συνδυασμός κυβερνητικού σχήματος .

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τελευταία υπάρχει πραγματικά αυξανόμενο ενδιαφέρον για την μεταφορά των χρημάτων των πελατών τους στην Ελβετία ενώ την ίδια ώρα οι μεγάλες επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας εκφράζουν πλέον ανοιχτά τους φόβους τους για την επόμενη μέρα.

Αυτό που επιβεβαιώνεται για μία ακόμη φορά, είναι η εικόνα της Ελβετίας ως ασφαλούς καταφυγίου για τους εκατομμυριούχους.

Τα επίσημα στοιχεία για διεθνείς διακανονισμούς, δείχνουν ότι οι καταθέσεις γερμανικών νοικοκυριών και εταιρειών σε τράπεζες στην Ελβετία αυξήθηκαν σχεδόν κατά 5 εκατ. δολάρια σε 37,5 δισ. δολάρια το α΄ τρίμηνο του 2021, ποσό δεν περιλαμβάνει μετοχές, ομόλογα ή χρηματοοικονομικά προϊόντα.

Πιο πρόσφατα στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα, αλλά σύμφωνα με εγχώρια μέσα ενημέρωσης οι εισροές συνεχίστηκαν. «Έχω κλείσει ένα νέο χρηματικό ποσό άνω του μέσου όρου τους τελευταίους τρεις μήνες», δηλώνει στο Reuters βετεράνος σύμβουλος πελατών σε μεγάλη ελβετική τράπεζα που ασχολείται κυρίως με Γερμανούς.

«Πολλοί πλούσιοι άνθρωποι, ιδίως επιχειρηματίες, φοβούνται ότι θα υπάρξει μία στροφή προς τα αριστερά στη Γερμανία – ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθούν οι εκλογές», λέει ο Florian Dürselen, της LGT στην Ελβετία.

Ένας άλλος κορυφαίος Ελβετός τραπεζίτης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναφέρει: «Γνωρίζω αρκετούς Γερμανούς επιχειρηματίες που θέλουν να έχουν ένα πόδι έξω από τη Γερμανία εάν τα πράγματα γίνονται πολύ κόκκινα (αριστερά) εκεί».

Κοινοποίησε το