Γεωργιάδης για Πέραμα: Δικαιολογημένοι οι χειρισμοί των αστυνομικών, το αυτοκίνητο είναι φονικό όπλο

ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ

Του Δημήτρη Καραμπουρούνη

«Απολύτως δικαιολογημένους» κρίνει τους χειρισμούς των αστυνομικών στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Το αυτοκίνητο που εμβολίζει θεωρείται φονικό όπλο, οπότε απολύτως δικαιολογείται η άμυνα των αστυνομικών. Έπρεπε να το καταδιώξουν», είπε στον ΣΚΑΪ.

Όπως ανέφερε, τι έγινε σωστά και τι όχι θα το κρίνει η πειθαρχική διαδικασία, η οποία ορθώς διετάχθει από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, παράλληλα σχολίασε πως «είναι πολύ άδικο να τοποθετείται το περιστατικό επί ρατσιστικής βάσεως, διότι ήταν αδύνατο μέσα στην νύχτα οι αστυνομικοί να γνωρίζουν ποιος οδηγεί το αυτοκίνητο και τι καταγωγής ήταν».

«Αν η πρόθεση των αστυνομικών ήταν ανθρωποκτόνος θα είχαν σκοτωθεί και οι 3 που βρίσκονταν στο όχημα. Ο αριθμός των πυροβολισμών,-38 σφαίρες, δείχνει ότι δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση».

Κύριε Γεωργιάδη μιας που το αυτοκίνητο που εμβολίζει, δηλαδή χτυπάει οποιοδήποτε άλλο άνθρωπο θεωρείται φονικό όπλο δεν ζητάτε μία επανεξέταση όλων των διπλωμάτων της χώρας που μοιράστηκαν… Ξέρετε πως τα περισσότερα από αυτά, γιατί έχουν γεμίσει οι δρόμοι με γκαζοφονιάδες;

Και δεν προσθέτετε στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας την έκδοση ψυχιατρικής βεβαίωσης και τοξικολογικών αποτελεσμάτων για τους υποψηφίους οδηγούς οι οποίες θα βγαίνουν από δημόσια νοσοκομεία και τριμελείς επιτροπές, γιατί οι δρόμοι έχουν γεμίσει με παλαβούς που έχουν στα χέρια τους ένα όπλο ενός τόνου σχεδόν και ναρκομανείς που καρφώνονται και καρφώνουν οπουδήποτε βρουν ή όποιον βρούν;

Κοινοποίησε το