Γκαλαπάγκος: η Αψίδα του Δαρβίνου κατέρρευσε

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΚΟΣΜΟΣ

Ένας από τους πιο διάσημους βραχώδεις σχηματισμούς στα Νησιά Γκαλαπάγκος κατέρρευσε στη θάλασσα.

Η κορυφή της Αψίδας του Δαρβίνου, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του αρχιπελάγους του Ειρηνικού Ωκεανού, έπεσε ως «συνέπεια φυσικής διάβρωσης», σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τον Ισημερινό.

Εικόνες της φυσικής αυτής κατασκεύης, η οποία αποτελείται τώρα από δύο μόνο πυλώνες, δημοσιεύτηκαν στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων για το υπουργείο τη Δευτέρα μαζί με μια δήλωση που επιβεβαιώνει τα δυσάρεστα νέα.

Το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, γνωστό για τα πολλά ενδημικά είδη ζώων και φυτών, ενέπνευσε τη θεωρία εξέλιξης του Δαρβίνου.

Η τουριστική εταιρεία Aggressor Adventures, η οποία οργανώνει ομαδικά ταξίδια σε διάφορους προορισμούς σε όλο τον κόσμο, ανέφερε σε μια ανάρτηση που μοιράστηκε στο Facebook ότι ένα από τα γκρουπ της περιοδείας της είδε το συμβάν να συμβαίνει.

“Δυστυχώς σήμερα, οι καλεσμένοι μας του Γκαλαπάγκος Aggressor III βίωσαν μια εμπειρία που συμβαίνει μια φορά στη ζωή”, ανέφερε η εταιρεία.
“Σήμερα το πρωί στις 11:20 π.μ. τοπική ώρα, η παγκοσμίου φήμης Αψίδα του Δαρβίνου κατέρρευσε μπροστά στα μάτια τους. Κάποιοι στη βιομηχανία καταδύσεων και ταξιδιών το αναφέρουν ήδη ως” Οι πυλώνες της εξέλιξης “.

Κοινοποίησε το