Γλυκά Νερά: Η ώρα του ανακριτή για τον 33χρονο συζυγοκτόνο

ΕΛΛΑΔΑ

Σε βάρος του καθ’ ομολογία δράστη, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, για δύο κακουργήματα, και δύο πλημμελήματα. Οι δικηγόροι του τον επισκέπτονται συνεχώς στη ΓΑΔΑ όπου βρίσκεται ο συζυγοκτόνος ώστε να ετοιμάσουν την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ώστε να προσπαθήσουν αντικρούσουν το κατηγορητήριο για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ότι δηλαδή η δολοφονία της συζύγου του ήταν προσχεδιασμένη.

Ο συνήγορός του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ισχυρίστηκε ότι ο πιλότος σκόπευε να ομολογήσει τις πράξεις του αλλά ήθελε χρόνο για να να σκεφτεί τι θα γίνει με το παιδί του. Προσέθεσε ότι δεν θα αλλάξει κάτι από την προανακριτική του κατάθεση, ενώ θα προστεθούν κάποια στοιχεία που ίσως διαφωτίσουν κάποια περιστατικά.

“Δεν υπήρχε κίνητρο, δεν ήταν προσχεδιασμένο και δεν υπήρξε συνεργός, το αδίκημα το αποδέχεται απόλυτα. Δεν υπήρξε κάποιο στοιχείο, ούτε κάποια ένδειξη, ούτε από τις αστυνομικές αρχές, ούτε από την εισαγγελική αρχή, ότι υπήρξε συνεργός”, υπογράμμισε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο 33χρονος θα επαναλάβει στον ανακριτή ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του, ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την Καρολάιν και δεν ειχε προσχεδιάσει τη δολοφονία. Αναμένεται να υποστηρίξει ότι εκείνο το βράδυ η ένταση με την Καρολάιν ήταν πολύ μεγάλη, ότι είχαν προηγηθεί πολλά, έντονες συζητήσεις και αντιπαραθέσεις και ότι η τελευταία άρνηση της Καρολάιν να τον δεχθεί στο κρεβάτι μαζί με το μωρό τους, φαίνεται πως ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Ο 33 χρονος αναμένεται επίσης να επαναλάβει ό,τι και στην ομολογία του στους αστυνομικούς. Ότι δηλαδή ξύπνησε την αδικοχαμένη Καρολάιν και την έπνιξε, πιέζοντας το κεφάλι της επί πέντε λεπτά.
Να υποστηρίξει ότι είχε σκοπό να ομολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημα, αλλά ήθελε λίγο χρόνο για να δει τι θα κάνει με το παιδί του.
Σχετικά με το θέμα του παιδιού του, ο δικηγόρος δήλωσε ότι επιθυμία του εντολέα του είναι να συνδράμουν και οι δύο οικογένειες, όμως η Εισαγγελία Πρωτοδικών όμως έχει την απόφαση για το σε ποια από τις δύο οικογένειας θα πάει το παιδί.

Κοινοποίησε το