Υλικά
8 -10 μερίδες
500 γρ. αλεύρι ολικής αλλατινη
200 γρ. ταχίνι
17 γρ. κακάο ιον σε σκόνη
350 γρ. άχνη ζάχαρη
200 γρ. νερό χλιαρό
300 γρ. χυμό πορτοκαλι
4 κ.σ κονιάκ
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια καψουλα
15-20 δαμάσκηνα ΑΠΟΞΕΙΡΑΜΕΝΑ
1 κομμάτι λαδόκολλα και ένα στρογγυλό ταψί 28εκ
Επικαλυψη:
125 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. ψίχα φουντούκιου
Εκτέλεση
Σε μία λεκανίτσα βάζουμε πρώτα το αλεύρι μετά ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι, έπειτα ρίχνουμε το νερό, ρίχνουμε το φακελάκι baking powder βάζουμε την άχνη ζάχαρη, το κονιάκ, και την σκόνη κακάο μαζί με την βανίλια.
Ανακατεύουμε με ένα σύρμα πολύ καλά το μείγμα ώστε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά χωρίς να έχει κόμπους.
Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε πάλι με το σύρμα, αφού ενωθούν όλα τα υλικά κόβουμε τα δαμάσκηνα σε κομματάκια και τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στο λεκανακι και ανακατεύουμε ξανα.
Σε μια αντικολλητική φόρμα την οποία έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί βάζουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε για 50 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς.