Γυναικοκτονία στη Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που αγνόησαν την καταγγελία γειτόνισσας του θύματος

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που κλήθηκε να διερευνήσει πριν 19 μέρες καταγγελία μιας γειτόνισσας του θύματος της γυναικοκτονίας στη Δάφνη και όπως καταγγέλθηκε, βρέθηκαν πράγματι στο σημείο αλλά δεν μπήκαν καν στον κόπο να κατέβουν από το όχημά τους και να βρεθούν στην οικία για την οποία έγινε η καταγγελία.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Οι αστυνομικοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν το καθήκον τους, και πράγματι στη συντριπτική πλειονότητά τους το εκτελούν με ευσυνειδησία και αυταπάρνηση, κάτω από όλες τις συνθήκες, μέρα και νύχτα, οποτεδήποτε οι πολίτες χρειάζονται τη συνδρομή τους. Για όσους αστυνομικούς δεν το αντιλαμβάνονται αυτό, δεν υπάρχει θέση στην Ελληνική Αστυνομία.

Σχετικά με τις καταγγελίες για το περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στη Δάφνη σημειώνονται τα ακόλουθα:

Από την αρχική διερεύνηση των καταγγελιών προκύπτει η βασιμότητα αυτών και ήδη με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι δύο αστυνομικοί που επέβαιναν στο περιπολικό που έφθασε στο σημείο, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα καθώς δεν ανταποκρίθηκαν στα δέοντα. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που με βάση τις οδηγίες που είχαν δοθεί από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης, το σήμα ήταν υψηλής προτεραιότητας.

Παράλληλα, διεξάγεται περαιτέρω έρευνα.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει συστήσει ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης της Ενδοοικογενειακής Βίας και έχουν δοθεί από την πρώτη στιγμή σαφείς οδηγίες και εντολές για την άμεση και αποτελεσματική διαχείριση των περιστατικών.

Θα επαναλάβουμε ότι η ενδοοικογενειακή βία αποτελεί φαινόμενο-όνειδος για τις σύγχρονες κοινωνίες και για την εξάλειψή του θα χρειαστεί η συστράτευση όλων μας.

Κοινοποίησε το