Δένδιας για τετραμερή: Στόχος η ειρηνική επίλυση διαφορών στη βάση των αρχών Διεθνούς Δικαίου

ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΣΜΟΣ

«Αυτό που μας ενώνει είναι η κοινή δέσμευσή μας σε θεμελιώδεις αρχές και αξίες, όπως η προώθηση των σχέσεων καλής γειτονίας, καθώς και η ειρηνική επίλυση των διαφορών στη βάση των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, όπως η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με το Δίκαιο της Θάλασσας», δήλωσε από την Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας.

Μετά την ολοκλήρωση της τετραμερούς συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που πραγματοποιήθηκε στην Πάφο, ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στους τρόπους περαιτέρω συνεργασίας που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης, σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, με αρχή αυτόν της ενέργειας. «Υπογραμμίσαμε τη σημασία του αγωγού East Med και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας», σημείωσε, προσθέτοντας ότι συζητήθηκαν ακόμη θέματα ψηφιακής πολιτικής, τουρισμού, άμυνας, καθώς και προετοιμασίας για την μετά-πανδημία εποχή.

«Όπως έχω πει επανειλημμένα, τα σχέδια συνεργασιών μας είναι ανοικτά προς όλους, με δεδομένο ότι μοιράζονται τις ίδιες αξίες που μόλις ανέδειξα», τόνισε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Συρία, τη Λιβύη και την Υεμένη, που επίσης τέθηκαν επί τάπητος. «Εν όψει της διεξαγωγής των εκλογών, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η απόσυρση όλων των ξένων δυνάμεων που βρίσκονται επί λιβυκού εδάφους. Κι αυτή είναι μια θέση που όλοι μας υποστηρίζουμε», ανέφερε εκφράζοντας την αντίθεσή του με οποιοδήποτε στοιχείο αντιβαίνει στο Διεθνές Δίκαιο.

Κοινοποίησε το