Δήμος Αθηναίων και Αρχιεπισκοπή: Το σπίτι της Λέλας Καραγιάννη γίνεται μια «αγκαλιά» για παιδιά

ΕΛΛΑΔΑ

Με ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο θα αξιοποιηθεί το σπίτι της μαρτυρικής ηρωίδας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη, στο πλαίσιο μιας ακόμη σύμπραξης του Δήμου Αθηναίων και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, μέσω της οργάνωση «Αποστολή».

Πιο αναλυτικά, μετά την κατά πλειοψηφία έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της πράξης παραχώρησης, ο Δήμαρχος Αθηναίων και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών υπέγραψαν την συμφωνία για τη δημιουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά δημοτικού. Η νέα αυτή συνέργεια Δήμου Αθηναίων και Εκκλησίας της Ελλάδας αφορά περισσότερους από 2.000 μαθητές ευάλωτων οικογενειών και οικογενειών προσφύγων.

Ειδικότερα στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης που θα λειτουργήσει στην οικία της Λέλας Καραγιάννη θα μπορούν να απασχοληθούν καθημερινά περίπου 100 παιδιά δημοτικού σχολείου ηλικίας 6 έως 12 ετών. Τα προγράμματα περιλαμβάνουν εκπαιδευτική υποστήριξη, καινοτόμες δημιουργικές δραστηριότητες εμπλουτισμού των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων των παιδιών, ερεθίσματα, ψυχαγωγία, φροντίδα και υποστήριξη.

Στην εξαιρετική συνεργασία του Δήμου της Αθήνας και της Εκκλησίας της Ελλάδος για προώθηση κοινωνικών προγραμμάτων και δράσεων στήριξης και ενίσχυσης των ευάλωτων αναφέρθηκε ο Κ. Μπακογιάννης. « Η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με την Εκκλησία έχει αποδείξει ό,τι μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά για τον άνθρωπο.

Με τις κοινές δράσεις μας, δημιουργούμε καθημερινά ένα κεφάλαιο πρόνοιας και φροντίδας για όλους. Με τις κοινές δράσεις μας, δημιουργούμε καθημερινά ένα κεφάλαιο πρόνοιας και φροντίδας για όλους. Το καταφέρνουμε γιατί ενώνουμε δυνάμεις. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, κυρίως στον Αρχιεπίσκοπό μας που έχει αγκαλιάσει αυτήν την συνεργασία».

Κοινοποίησε το