Δήμος Νεάπολης: Σωσίβια χρειάζονται οι κάτοικοι οπότε βρέχει!

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΕΣ ΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι στη Θεσσαλονίκη μετά το μπουρίνι που ξέσπασε το βράδυ του Σαββάτου.Η πίεση του νερού τίναξε καπάκι των ομβρίων πλημμυρίζοντας κεντρικο δρόμο στο δήμο Νέαπολης Συκεών.

Απο την άλλη εδώ και χρόνια κρουουμέ ως δημοσιογραφική ομάδα τον κώδωνα του κινδύνου για τις απαρχαιωμένες πια υποδομές της πόλη σε πολλούς τομείς αλλά και στο μείζον θέμα των αντιπλημμυρικών έργων, μα όπως φαίνεται αφτάκι δεν ιδρώνει !

Η Θεσσαλονίκη διαθέτει δίκτυο ομβρίων υδάτων το οποίο σχεδιάστηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του τη δεκαετία του 1930 όσο περίεργο και αν ακούγεται!

Από τότε μέχρι σήμερα ο πληθυσμός της πόλης επταπλασιάστηκε, ο πλανήτης έχει αλλάξει 48 φορές, το μικροκλίμα της Θεσσαλονίκης δεν έχει καμμία σχέση με αυτό που ξέραμε και ένα άλλο μικροτροπικό έχει αρχίζει να σχηματίζεται.

Όμως οι υποδομές παραμένουν ίδιες, δε φαίνεται άμεση αντίδραση από τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και από την κυβέρνηση και το σίγουρο είναι πως οποίοι δε μένουν στο δεύτερο όροφο, κατά περίπτωση θα “πνίγονται” ελπίζουμε μόνο με υλικές ζημιές, κάθε φορά που θα βρέχει…

Τελος, ας θυμηθούμε στο παρακάτω βίντεο τον φίλο που έβλεπε πολύ μπροστά αφού κυκλοφορούσε με σωσίβιο στη Νεάπολη!

Κοινοποίησε το