Δίκη Μάτι: Εισήγηση εισαγγελέα για ενοχή 9 κατηγορουμένων και απαλλαγή 12

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Μανιάτης στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ζήτησε την πλήρη απαλλαγή από τις κατηγορίες του πρώην Δημάρχου Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη και του πρώην Δημάρχου Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου-Καψάλη.

Αντιθέτως, ζήτησε την ενοχή του πρώην Δήμαρχου Ραφήνας – Πικερμίου Ευάγγελου Μπουρνούς για την «εσφαλμένη ενημέρωση» προς τους πολίτες μέσω των συνεντεύξεών του σε ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας για την εξέλιξη του πύρινου μετώπου.«Υπό τη θεσμική του ιδιότητα παρείχε ενημέρωση μέσω ΜΜΕ και όσοι τον άκουγαν να παρέχει διαβεβαιώσεις εφησύχασαν ότι η φωτιά έχει αντίθετη κατεύθυνση.

Από που αντλούσε πληροφορίες; Χρειάζεται μεγαλύτερη υπευθυνότητα.

Έχω τη γνώμη ότι προέβη στην ενέργεια εσφαλμένης ενημέρωσης στο κοινό που επέτεινε το αξιόποινο», σημείωσε ο εισαγγελέας.Παράλληλα ο κ. Μανιάτης ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο αντιδήμαρχοι των δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας για το σκέλος των κατηγοριών που αφορούν τον πλημμελή καθαρισμό οικοπέδων ιδιωτών.

Τέλος, ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, του κατοίκου της περιοχής Νταού Πεντέλης, ο οποίος κατηγορείται ότι έβαλε τη φωτιά για να κάψει κλαδιά, όμως τελικά κατέκαψε την Ανατολική Αττική.

Κοινοποίησε το