Δεν ανοίγουν τα καταστήματα σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Από σήμερα το πρωί λοιπόν και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, επιτρέπονται πλέον οι μετακινήσεις σε άλλους δήμους, με SMS 6 και μόνο για άσκηση. Κάτι που αναμένεται σήμερα και αύριο να φέρει αρκετό κόσμο έξω σε συνδυασμό με τον πολύ καλό καιρό. Η συγκεκριμένη αλλαγή όπως και το άνοιγμα του λιανεμπορίου, μετά την χθεσινή έκτακτη εξέλιξη στην σύσκεψη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, δεν αφορά τη Θεσσαλονίκη, την Αχαΐα και την Κοζάνη.

Τα καταστήματα που ανοίγουν την προσεχή Δευτέρα είναι τα εξής:
τα συνοικιακά καταστήματα
τα μεγάλα καταστήματα-αλυσίδες, που δεν βρίσκονται όμως σε εμπορικό κέντρο
οι μεγάλες αλυσίδες παιχνιδιών, ηλεκτρικών ειδών και άλλων
τα πολυκαταστήματα που στο εσωτερικό τους δεν έχουν άλλα καταστήματα, δηλαδή δεν λειτουργούν σαν εμπορικά κέντρα

Αντίθετα, κλειστά θα παραμείνουν τα εξής καταστήματα:
shops in shops (κατάστημα εντός καταστήματος)
outlets
εμπορικά κέντρα
εκπτωτικά χωριά

Για τα συγκεκριμένα καταστήματα θα γίνει επανεξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων την επόμενη εβδομάδα και θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις.


Όσον αφορά τις αγορές σε Σούπερ-Μάρκετ και άλλα καταστήματα τροφίμων παραμένει ο περιορισμός των μετακινήσεων έως 2 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι ή εντός του Δήμου, με αποστολή SMS και κωδικό 2 στο 13033.

Δηλαδή εάν θέλεις να αγοράσεις ένα ζευγάρι παπούτσια και μένεις στο Κορδελιό μπορείς να πας στην Καλαμαριά να τα αγοράσεις, αν όμως θέλεις να αγοράσεις ένα πακέτο μακαρόνια, δεν μπορείς να φύγεις και να πας σε ένα μεγάλο σούπερ μάρκετ το οποίο θα βρίσκεται 2,1 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι σου γιατί το όριο είναι τα 2 χιλιόμετρα.

Λογική ώρα μηδέν!

Κοινοποίησε το