Δερβενοχώρια: Τραγική η κατάσταση για τα αδέσποτα

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΣ ΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Του Δημήτρη Β. Καραμπουρούνη

Μία απίστευτη κατάσταση καταγγέλλουν φιλόζωοι για την περιοχή των Δερβενοχωρίων του δήμου Τανάγρας, της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, καθώς πολλές είναι οι περιπτώσεις αδέσποτων στον που γυρνούν στους δρόμους των Δερβενοχωρίων σε μαύρα χάλια!

Οι φιλόζωοι καταγγέλλουν την νοοτροπία κάποιων κατοίκων των χωριών αυτών οι οποίοι πετούν τα αδέσποτα στους δρόμους -κυρίως κυνηγόσκυλα- και τα οποία έπειτα, άρρωστα και εξαθλιωμένα γυρνούν στους δρόμους.

“Κλασική” περίπτωση εγκατάλειψης τέτοιου ζώου ήταν η περίπτωση ενός κυνηγόσκυλου της Milly, το οποίο εντόπισαν οι φιλόζωοι σε άσχημη κατάσταση από την ασιτία εν έτει 2022 και το μετέφεραν σε κτηνίατρο, όπου διαπιστώθηκε ότι το ζώο ήταν δύο ετών και μόλις έξι κιλά!!!

Δηλαδή είχε λιγότερο βάρος και από μία ενήλικη γάτα!

Παράλληλα το ζώο έφερε μία μεγάλη πληγή στο λαιμό του από μία αλυσίδα η οποία ήταν ασφυκτικά δεμένη γύρω από αυτόν, με αποτέλεσμα να του σκιστεί το δέρμα.

Το ζώο βρέθηκε σε χωριό των Δερβενοχωρίων στο το οποίο υπάρχουν όλο κι όλο 10 σπίτια και φυσικά κανείς δεν ήξερε ποιός ήταν ο ασυνείδητος ιδιοκτήτης του…

Για την περίπτωση της Miele ειδοποιήθηκε ο Δήμος, ο οποίος αντέδρασε άμεσα προς τιμή του και μεταφέρθηκε το ζώο σε συμβαλλόμενο με αυτόν κτηνίατρο, για να του παρασχεθούν οποιεσδήποτε βοήθειες θα μπορούσα να το επαναφέρουν σε μία φυσιολογική κατάσταση.

Θα πρέπει σίγουρα να γίνει ένα Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και επιμόρφωσης των πολιτών για τα θέματα των ζώων, διότι η νοοτροπία ειδικά αυτή που υπάρχει στην Ελληνική επαρχία είναι καταδικαστέα και αποτρόπαια.

Όλα τα ζώα δεν είναι κοτόπουλα να τα σφάζουμε και να τα τρώμε, να τα χρησιμοποιούμε και να τα πετάμε, φυσικά και τα κοτοπουλάκια πολύ κακώς τα τρώμε!

Κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα όριο νοοτροπία που κάνει τη ζωή των ζώων… Επί Γης κόλαση!

Κοινοποίησε το