Δευτερολογία Κουτσούμπα: «Μην κάνετε τις αθώες περιστερές»

ΕΛΛΑΔΑ

«Κύριε Μητσοτάκη, κύριε Τσίπρα και κυρία Γεννηματά, δεν μπορείτε να παριστάνετε ως κόμματα τις αθώες περιστερές.»

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τη δευτερολογία του στη Βουλή ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ακόμα ότι: «Όλοι εσείς κυβερνώντας, άλλος λίγο κι άλλος περισσότερο, έχετε ευθύνη βαριά, απαράγραπτη, για το έγκλημα που καταδικάζετε στα λόγια κι ο ένας φορτώνει στην πλάτη του άλλου με πολύ μεγάλη υποκρισία.»

Προσέθεσε ότι:

«Εσείς που διευκολύνατε πολιτικά τη βαρβαρότητα, καθώς με την πολιτική σας τσακίσατε και τσακίζετε την οικονομική αξιοπρέπεια της νεολαίας, του λαού μας, τους μισθούς, τα δικαιώματα, τον στοιχειώδη κοινωνικό έλεγχο, τον συνδικαλισμό, που είναι κάποιο αντίβαρο σε κάθε είδους πιέσεις των ισχυρών!

Εσείς ανοίγετε τον δρόμο για την κάθε λογής, για να το πούμε και με τη δική σας διάλεκτο, «κατάχρηση εξουσίας» των ισχυρών σε χρήμα και θέσεις!

Ποιον νομίζετε ότι κοροϊδεύετε, μεταθέτοντας ο καθένας σας στο παρελθόν τις συνέπειες του καπιταλιστικού μοντέλου που πρεσβεύετε; Βοά από τη διαφθορά, τη βασισμένη σε οικονομικά αίτια ολόκληρος αυτός ο σάπιος κόσμος σας!

Δεν ακούτε διεθνείς ειδήσεις, τάχα δεν ξέρετε την αυξανόμενη σαπίλα του καπιταλιστικού κόσμου των δήθεν «υγιών» επενδυτών, των «διαβολικά καλών» δήθεν «προστατών» μας που προσκυνάτε; Εσείς οι ίδιοι, με την πολιτική που προωθείτε και τα συμφέροντα που τελικά εξυπηρετεί η πολιτική σας, διαφθείρετε την οικονομική και κοινωνική ζωή στη χώρα!»

Κοινοποίησε το