Δε θα πιστέψετε τι κάνει το κουτάκι “Δεν είμαι ρομπότ” όταν κάνετε κλικ επάνω του…

GOSSIP ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΣ

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι κάνει στην πραγματικότητα ένα κλικ στο “Δεν είμαι ρομπότ”; Υπάρχει απάντηση αλλά δεν είναι και τόσο αθώα!

Κάνοντας κλικ στο κουτάκι ο ιστότοπος ελέγχει πράγματα όπως το ιστορικό περιήγησής σας στο διαδίκτυο για να διαπιστώσει αν είστε πραγματικό πρόσωπο ή όχι.

Δεν μπορώ να σας πω όλες τις λεπτομέρειες επειδή το κρατούν μυστικό και δεν θέλουν οι άνθρωποι να προσπαθούν να εξαπατήσουν το τεστ, αλλά σε γενικές γραμμές, τσεκάρεις το κουτάκι και ζητείται από τον ιστότοπο να ελέγξει το ιστορικό περιήγησής σου.

Έτσι, ας πούμε, για παράδειγμα, ότι πριν τσεκάρετε το κουτάκι παρακολουθήσατε μερικά βίντεο με γάτες και κάνατε like σε ένα tweet του Μητσοτάκη και ελέγξατε τον λογαριασμό σας στο Gmail πριν πιάσετε δουλειά, όλα αυτά τους κάνουν να πιστεύουν ότι πρέπει να είστε άνθρωπος.

Το μικρό gizmo έχει και μερικά άλλα κόλπα στο «μανίκι» του για να καταλάβει αν κάποιος είναι άνθρωπος ή ρομπότ, όπως ακόμη και ένα δεύτερο τεστ που μπορούσε να εμφανίσει σε κάποιον για να είναι διπλά σίγουρο.

Το τσεκάρισμα του κουτιού μπορεί ακόμη και να το ωθήσει να αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο μετακινήσατε το ποντίκι σας στην οθόνη.

Ουσιαστικά, όταν κάνετε κλικ στο πλαίσιο “Δεν είμαι ρομπότ”, δίνετε εντολή στον ιστότοπο να ρίξει μια ματιά στα δεδομένα σας και να αποφασίσει μόνος του.

Αν η μηχανή δεν είναι σίγουρη, τότε σας κατευθύνει να κάνετε κλικ σε φωτογραφίες lightroom με πυροσβεστικούς κρουνούς, με αυτοκίνητα και πυροσβεστήρες!

Γνωρίζουν φυσικά κάθε κλικ που κάνετε στον υπολογιστή ή το τηλέφωνο σας…

Κοινοποίησε το