ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ – “Παρά Θίν΄Αλός 2022” – Σήμερα η Επίσημη Πρώτη με τα «Τα 10 Μπουζούκια της Δόμνας»

ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ

InThess.gr – Χορηγός επικοινωνίας

Η αυλαία του μουσικού φεστιβάλ “Παρά Θίν΄Αλός 2022”, ανοίγει σήμερα, στις 9 το βράδυ στην πλαζ Αρετσούς με τη συναυλία «Τα 10 Μπουζούκια της Δόμνας».

Μια παρέα μουσικών από την Θεσσαλονίκη έρχεται να παρουσιάσει μια παράσταση – πρόγραμμα – πρόταση.

Η ιδέα γεννήθηκε στην ιστορική ταβέρνα της Άνω Πόλης η «Δόμνα», από τον Γιάννη Καρασάββα ο οποίος ανέλαβε και την επιμέλεια του προγράμματος. Παρουσιάζει επιλογές από κλασικά ρεμπέτικα, δίνει μεγάλη έμφαση σε ορχηστρικά της δισκογραφίας, του κινηματογράφου και του θεάτρου, παίζει κλασικά λαϊκά καθώς και συνθέσεις των μεγάλων Ελλήνων δημιουργών που αγάπησαν το λαϊκό τραγούδι και το μπουζούκι ειδικότερα. Ενορχηστρωμένα για δέκα μπουζούκια και δεμένα σαν μια αγκαλιά, σαν ένα μπουκέτο του Ελληνικού πολιτισμού που ευελπιστεί να αναδείξει την αξία αυτών που δυστυχώς τείνουμε να ξεχάσουμε.

Το σχήμα αποτελείται από τους:

Μπουζούκι: Γεωργάς Κώστας, Ρουμελιώτης Γιώργος, Καντιώτης Σπύρος, Καρασάββας Γιάννης μουσική επιμέλεια, Ζαχαρίου Μανώλης, Ζαχαρής Τόλης, Κλέοντας Γιάννης, Καραβίτης Χρήστος, Καμαριώτης Μάριος, Κουτσός Χρήστος, Μπάσης Μανώλης.

Κιθάρα – τραγούδι: Κωσταντίνος Κεκελέκης. Κοντραμπάσο: Γιάννης Κύρμος. Τραγούδι: Ηλιάδου Σίσσυ, Ανδρέας Καρακότας. Κείμενα – Παρουσίαση: Ρότσκος Θανάσης.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες: Τμήμα Πολιτισμού, Κομνηνών 60 – πεζόδρομος Καλαμαριάς, ώρες 9.00-15:30, τηλ. 2313314 570, 577.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
Κατά τη διεξαγωγή όλων των συναυλιών θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και με τις υποδείξεις του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.

Κοινοποίησε το