Διεθνή συνάντηση εξορκιστών διοργανώνει το Βατικανό

ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνής συνάντηση εξορκιστών πρόκειται να διεξαχθεί από τις 16 μέχρι τις 21 Μαΐου, στην Αγία Έδρα.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, την διοργάνωση έχει αναλάβει το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Αγίας Έδρας, Regina Apostolorum, και πρόκειται για τη 16η έκτη κατά σειρά συνάντηση με θέμα τους εξορκισμούς.

Οι διοργανωτές εξηγούν ότι πρόκειται για «σεμινάρια μοναδικά στον κόσμο, με πολύπλευρη και διεπιστημονική αντιμετώπιση του προβλήματος», αναφερόμενοι ακριβώς στους ιερείς που έχουν ειδικευθεί σε εξορκισμούς και στις προσευχές για την πάταξη του Σατανά.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στα σεμινάρια της Ρώμης θα πάρουν μέρος εξορκιστές διαφόρων χριστιανικών δογμάτων, ένας μουσουλμάνος ειδικός «δαιμονολογίας», ανθρωπολόγοι, ενώ θα παρουσιαστεί και μία επιστημονική έρευνα με θέμα, πάντα, τους εξορκισμούς, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου της Μπολόνια.

Ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε και πρόσφατα στον Εωσφόρο και στο πώς πρέπει να αντιμετωπίζεται:

«Ο διάβολος υπάρχει, ασφαλώς και υπάρχει. Δεν πρέπει να δοξάζουμε τον εαυτό μας, διότι ακριβώς σε αυτή την διάσταση την οποία ζούμε σαν να είναι αποκλειστική, παρεισδύει ο διάβολος. Δεν πρέπει να δοξάζουμε δηλαδή με έμμεσο τρόπο τον ίδιο τον δαίμονα», είπε ο ποντίφικας στους πιστούς.

Ο Θεός να βάλει το Χέρι Του!

Κοινοποίησε το