Δικογραφία για τον αστυνομικό υπάλληλο που πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στο Γαλάτσι

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος του αστυνομικού που πυροβόλησε το σκύλο στο Γαλάτσι την ώρα που όπως ο ίδιος ισχυρίζεται του επιτέθηκε και θα οδηγηθεί στον ανακριτή, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και για τον ιδιοκτήτη τως δυο σκύλων για επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Αθηνών που ανέλαβαν την υπόθεση ασχολήθηκαν και με το αν τα σκυλιά πληρούν όλες τις υγειονομικές προϋποθέσεις και δεν έχουν σταθεί μόνο στο αν διαθέτουν βιβλιάριο παρακολούθησης από κτηνίατρο.


Ερευνούν σύμφωνα με πληροφορίες τις συνθήκες που ζούσαν και μάλιστα έχουν πάρει καταθέσεις από τους ενοίκους της πολυκατοικίας , τις λεπτομεριες διαβίωση τους και αν ο ιδιοκτήτης τους παρείχε όλα εκείνα τα στοιχεία για να παραμένουν σε συνθήκες ασφαλείας και υγείας τόσο για τα ίδια όσο και για τους ενοίκους της πολυκατοικίας.


Με βάση το νέο νόμο ο αστυνομικός που πυροβόλησε και σκότωσε το σκύλο διώκεται σε βαθμό κακουργήματος ενώ σήμερα η γενική αστυνομική διεύθυνση Αττικής με ανακοίνωση της απάντησε σε δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον τραυματισμό του.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι:

Σχετικά με αναφορές που αναπαράγονται σε δημοσιεύματα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περί των συνθηκών που έλαβε χώρα περιστατικό πρωινές ώρες της 12-08-2021 στο Γαλάτσι, ανακοινώνεται ότι στον εμπλεκόμενο αστυνομικό παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, λόγω δαγκώματος σκύλου στην πίσω πλευρά του δεξιού του μηρού, αρχικά από μηχανοκίνητη μονάδα του Ε.Κ.Α.Β. και ακολούθως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο για την παροχή περαιτέρω ιατρικής φροντίδας.
Εκεί πραγματοποιήθηκε καθαρισμός, περιποίηση και επίδεση του τραύματος, ενώ επίσης, του χορηγήθηκε αντιτετανικός ορός και αντιβιοτική αγωγή.
Τέλος, ο αστυνομικός, σύμφωνα με την γνωμάτευση του γιατρού, θα απέχει από τα καθήκοντά του προκειμένου να αναρρώσει.

Είναι δυνατόν να πυροβολεί ο οποιοσδήποτε μέσα σε σπίτι; Είναι δυνατόν εκπαιδευμένος αστυνομικός να μη μπορεί να αποφύγει μια επίθεση απο ζώο; Ζώο που υπερασπίστηκε τον χώρο του, το σπίτι του από το εισβολέα με την περίεργη ενδυμασία και εξάρτηση… Όπως θα την έβλεπε κάθε νοήμων ον – σκύλος.

Κοινοποίησε το