Δολοφονία Άλκη: Ο 23χρονος Αλβανός φέρεται να τους “έδωσε” όλους;

ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ο 23χρονος στην απολογία του που διήρκησε περίπου τρεις ώρες υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σημείο κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης ωστόσο, όπως είπε, δεν συμμετείχε σε αυτή.

Ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, ο 23χρονος ανέφερε ότι οδηγούσε το ένα αυτοκίνητο, αλλά δεν είχε καμία ενεργό συμμετοχή στο έγκλημα.

«Θέλαμε μόνο να τους εκφοβίσουμε» φέρεται να απολογήθηκε, τονίζοντας ότι δεν κατάλαβε τι συνέβη κι ότι έμαθε αργότερα στις ειδήσεις για τον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου. Ο ίδιος φέρεται δε, να κατονόμασε τους υπόλοιπους δέκα δράστες που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Με σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας και της εισαγγελέως γνωμοδοτήσεων κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της διαδικασία, ο συνήγορός του, Θεόδωρος Σιμόπουλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 19χρονου, τονίζοντας ότι κάθε απώλεια σαν κι αυτή του Άλκη «αποτελεί βαθιά πληγή για την ελληνική κοινωνία».

«Ο εντολέας μου, με την απολογία του, θέλησε να βοηθήσει τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές στην πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και στον καταλογισμό της ευθύνης που αναλογεί στον καθένα από τους εμπλεκόμενους» είπε και πρόσθεσε ότι η «κύρια ανάκριση είναι μακρά».

Ο συνήγορος του 23χρονου ανέφερε ότι ο εντολέας του κατονόμασε στις αρχές “κάποιους” από τους εμπλεκόμενους.

Ο 23χρονος διώκεται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα κατά συρροή.

Κοινοποίησε το