Δολοφονία 17χρονης: Παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 22χρονου Πακιστανού – καθ’ομολογίαν δολοφόνου

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον δράστη της δολοφονίας της 17χρονης Νικολέτας στο Περιστέρι. Πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρινίζουν ότι ο 22χρονος Πακιστανός είχε καταθέσει μια φορά αίτημα ασύλου, το οποίο απορρίφθηκε. Την ίδια ώρα, παραιτήθηκε ο νέος δικηγόρος του δράστη και αναμένονται εξελίξεις για την απολογία του.

Όσον αφορά το αίτημα ασύλου, ο Πακιστανός που κατηγορείται για τη δολοφονία της άτυχης κοπέλας με την οποία διατηρούσε σχέση τους τελευταίους μήνες, είχε καταθέσει μια φορά τον Ιούλιο του 2021, το οποίο όμως απορρίφθηκε εντός 15 ημερών.

Μεταγενέστερα κατέθεσε εκπρόθεσμη προσφυγή, ενώ στα αρχεία της Υπηρεσίας Ασύλου εμφανίζεται με μοναδικό φάκελο και έχει στην κατοχή του ένα δελτίο ταυτότητας αιτούντος άσυλο.Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, παραιτήθηκε ο δικηγόρος του 22χρονου που είχε ζητήσει και λάβει προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα Τρίτη, 9 Αυγούστου.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος της οικογένειας της 17χρονης, μιλώντας στην ΕΡΤ, είπε ότι «ο Πακιστανός κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Εμείς, θα παλέψουμε μέχρι το δικαστήριο, τα ισόβια να είναι ισόβια».

Κοινοποίησε το