Δολοφόνησαν το δεξί χέρι του Βασίλη Στεφανάκου, Γιάννη Σκαφτουρο

ΕΛΛΑΔΑ

Συμβόλαιο θανάτου εκτελέστηκε τη Δευτέρα του Πάσχα στη Βοιωτία, θύμα ο Γιάννης Σκαφτουρος δεξί χέρι του Βασίλη Στεφανάκου ο οποίος έπεσε νεκρός στο εξοχικό του, όπου είχε ταξιδέψει για να περάσει τις γιορτές, από ριπή Καλάσνικοφ.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκαν ακόμη δύο άνθρωποι -η 22χρονη κόρη του θύματος και ένα ακόμη 45χρονος συγγενής.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται στον τόπο του εγκλήματος, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 15 κάλυκες από Καλάσνικοφ.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από αστυνομικές πηγές και το περιβάλλον του θύματος, ο Σκαφτούρος φοβόταν πως ήταν στόχος, για αυτό κυκλοφορούσε ελάχιστα στην Αττική. Λόγω του Πάσχα όμως, είχε πάει στο πατρικό του στα Σκούρτα Βοιωτίας προκειμένου να γιορτάσει με την μητέρα του και συγγενείς, κάτι που γνώριζαν ελάχιστα άτομα και τα μέτρα προστασίας του ήταν χαλαρά.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες ήταν τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες. Σταμάτησαν κοντά στο σπίτι και δύο, που φορούσαν κράνη, μπήκαν στην αυλή του σπιτιού, όπου βρισκόταν ο Σκαφτούρος με περίπου 10 συγγενείς και φίλους και πυροβόλησαν τουλάχιστον 15 φορές με Καλάσνικοφ.

Ο Γιάννης Σκαφτούρος ήταν γνωστός και ως “Θείος Τζο” της “Greek Mafia” και είχε απασχολήσει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.

Κοινοποίησε το