ΕΛΑΣ: Διεθνείς διαστάσεις πήρε η γκάφα με τον ξυλόστοκο

ΑΠΊΣΤΕΥΤΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΟΣΜΟΣ

Κατέσχεσαν τα 2.900 ευρώ που είχαν στην κατοχή τους οι δύο άνδρες.

H σύλληψη δύο ανδρών για κατοχή 122 γραμμαρίων «ναρκωτικής» ουσίας, η οποία αποδείχθηκε τελικά… ξυλόστοκος.

Η εν λόγω είδηση όμως δεν πέρασε στα ψιλά, αντίθετα δημοσιεύτηκε ακόμη και στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο, Associated Press.

Το δημοσίευμα του AP, το οποίο στον τίτλο του αναφέρεται σε «γκάφα», σημειώνει ότι μετά την εξέταση της δήθεν κοκαΐνης από τα εργαστήρια της αστυνομίας «στην πραγματικότητα ήταν σκόνη κόλλας ξύλου που είχε εν μέρει κρυσταλλωθεί λόγω της υψηλής θερμοκρασίας μέσα στο αυτοκίνητο».

Τέλος, για την ιστορία, αξίζει να υπενθυμίσουμε την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ μετά τη σύλληψη των δύο ανδρών:

«Δικυκλιστές αστυνομικοί ομάδας «Ζ» συνέλαβαν απογευματινές ώρες της 05-07-2021 στο κέντρο της πόλης, δύο (2) αλλοδαπούς ηλικίας 38 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών από το Τμήμα Άμεσης Επέμβασης της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, καθώς έπειτα από έρευνα σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) πλαστικό φιαλίδιο, που περιείχε ναρκωτική ουσία σε μορφή σκόνης και ¨βραχάκια¨, συνολικού μικτού βάρους (122) γραμμαρίων.» Επιπλέον, από την κατοχή των συλληφθέντων και το προαναφερόμενο όχημα, κατασχέθηκε το συνολικό χρηματικό ποσό των (2.900) ευρώ ως προερχόμενο από την εμπορία ναρκωτικών ουσιών, (5) κινητά τηλέφωνα και (3) κάρτες sim ως μέσα διευκόλυνσης των παράνομων συναλλαγών τους. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Κοινοποίησε το